Αφρικανοί ψευτογιατροί ζιγκολό πουλούσαν έρωτα μέσω διαδικτύου σε ανυποψίαστες γυναίκες και απέσπασαν περισσότερες από 200.000 ευρώ!

Μια καλοστημένη απάτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας με θύματα ανυποψίαστες γυναίκες που έπεσαν στα δίχτυα σπείρας ψευτογιατρών ζιγκολό από την Αφρική. Η δράση των ψευτογιατρών ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2021, όταν τα εννέα μέλη της σπείρας έφτιαξαν προφίλ στο Facebook και παρουσιάζονταν ως πολύ πλούσιοι γιατροί, που εργάζονταν σε διεθνείς οργανισμούς υψηλού κύρους.

Μάλιστα τα προφίλ τους στα social media ήταν φαινομενικά άψογα, αφού πρόσεξαν και την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου να κάνουν πιο αληθοφανείς τις ιστορίες τους. Οι ψευτογιατροί έριχναν τα δίχτυα τους σε γυναίκες, μέσω μηνυμάτων και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, τις έπειθαν να πληρώσουν για να “θεραπεύσουν” τα ερωτικά προβλήματα τα οποία είχαν.

Μια γυναίκα 77 ετών, που έπεσε θύμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης σπείρας αναφέρει: «Με πλησίασαν μέσα από το Μessenger. Μου έστειλε αυτός μήνυμα. Μου συστήθηκε σαν γιατρός που έχει δύο παιδιά και δουλεύει στην Υεμένη και τα παιδιά του βρίσκονται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση γιατί η μητέρα τους τα εγκατέλειψε και είναι μόνα τους σε σχολεία. Αυτός πόνταρε στην ευαισθησία μου. Μου έλεγε ότι είναι στην Υεμένη, στην εμπόλεμη ζώνη. Ότι είχε πάει σαν απεσταλμένος των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ.

Δεν είχα αμφιβολία γιατί μου έστειλε έγγραφα με τις σφραγίδες των Ηνωμένων Εθνών. Είχε υπογραφή από τον γραμματέα του Γκουτέρες. Ήταν σαν αληθινά. Δεν μου είπε αυτός στην αρχή ότι θέλει λεφτά. Στις επιστολές το έλεγαν τα Ηνωμένα Έθνη, ότι τον έχουν πληρώσει μεγάλα ποσά και πρέπει να τους βάλω κάποια λεφτά πίσω γιατί είχε πάρει αυτός προκαταβολή.

Τα λεφτά αυτά τα έστειλα στα κεντρικά της τράπεζάς μου στην Αθήνα. Σε έναν δήθεν εκπρόσωπο του ΟΗΕ έφυγε το έμβασμα. Την πρώτη φορά μου πήρε 10 χιλιάδες. Μετά 20, μετά 30, λίγα λίγα έφυγαν. Συνολικά μου έφαγε 152.000» αποκαλύπτει η ανυποψίαστη γυναίκα.

Οι κατηγορούμενοι ψευτογιατροί πλησίαζαν τις γυναίκες υποδυόμενοι υψηλά πρόσωπα, με μεγάλη οικονομική άνεση, που δυστυχώς, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που είχαν με τις τράπεζές τους στο εξωτερικό δεν είχαν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και παρακαλούσαν τα ανυποψίαστα θύματά τους να τους “δανείσουν” κάποια μεγάλα ποσά, που μπορεί να έφταναν και τις 35.000 τη φορά (!) για να διεκπεραιώσουν το ζήτημα και να τους τα επιστρέψουν άμεσα.

Η λεία που κατάφεραν να αρπάξουν από τις γυναίκες ξεπερνά τα 200.000 ευρώ και οι Αφρικανοί ψευτογιατροί ζιγκολό αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να δικαστούν για τις πράξεις τους ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν πέσει κι άλλες γυναίκες θύματα της δράσης τους.

Σχετικά άρθρα