Μητέρα – τέρας τάιζε το αυτιστικό παιδί της μόνο ψωμί με καυτερή σάλτσα, δεν το άφηνε να κοιμηθεί και το ανάγκαζε να κάνει λουτρά πάγου για τιμωρία

Μια γυναίκα δικαστική υπάλληλος από το Μίσιγκαν έκανε εμετό στο δικαστήριο αφού της έδειξαν φρικιαστικές φωτογραφίες του αδυνατισμένου αυτιστικού γιου της, τον οποίο σκότωσε, υποβάλλοντας τον σε φριχτά βασανιστήρια και στερώντας του το φαγητό. 

Η Shanda Vander Ark, 44 ετών, δικάστηκε για τη δολοφονία και τα βασανιστήρια του γιού της Timothy Ferguson, 15 ετών, ο οποίος πέθανε στο σπίτι τους στις 6 Ιουλίου 2022, ζυγίζοντας μόλις 31 κιλά. Η νεκροψία έκρινε ότι το παιδί πέθανε από υποσιτισμό και υποθερμία. 

Ο εισαγγελέας Ματ Ρόμπερτς έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφίες του κατεστραμμένου σώματος του έφηβου στη Vander Ark στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης και εκείνη άρχισε να κάνει εμετό. Μάλιστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το κοκαλιασμένο σώμα του γιου της, είπε κυνικά ότι κι εκείνη χάνει εύκολα κιλά και ότι “μάλλον θα το πήρε από μένα”.

Βασάνισε τον Τίμοθι, ο οποίος είχε αυτισμό με προβλήματα ομιλίας και κινητική ανεπάρκεια, ταΐζοντάς τον μόνο ψωμί καλυμμένο με καυτερή σάλτσα, στερώντας του τον ύπνο και αναγκάζοντάς τον να κάνει λουτρά πάγου ως τιμωρία. 

Η Vander Ark δεν προσήλθε στη δίκη την Παρασκευή επικαλούμενη λόγους “ιατρικού προβλήματος” αλλά το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία πρώτου βαθμού και κακοποίηση παιδιού πρώτου βαθμού ερήμην της. Αναμένεται να καταδικαστεί στις 29 Ιανουαρίου και αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη. 

Η δικηγόρος του Μίσιγκαν, Shanda Vander Ark, 44 ετών, έκανε εμετό στο δικαστήριο αφού της έδειξαν τρομακτικές φωτογραφίες του αδυνατισμένου ανάπηρου γιου της που πέθανε από την πείνα

Η δικαστική υπάλληλος του Μίσιγκαν, Shanda Vander Ark, 44 ετών, έκανε εμετό στο δικαστήριο αφού της έδειξαν τρομακτικές φωτογραφίες του αδυνατισμένου αυτιστικού γιου της που πέθανε από την πείνα και τα βασανιστήρια.

Δικαζόταν για τη δολοφονία και τα βασανιστήρια του Timothy Ferguson, 15 ετών, ο οποίος πέθανε στο σπίτι τους στις 6 Ιουλίου 2022 ζυγίζοντας μόλις 69 κιλά. Ένα δικαστήριο την έκρινε ένοχη για δολοφονία πρώτου βαθμού και κακοποίηση παιδιών πρώτου βαθμού

Δικαζόταν για τη δολοφονία και τα βασανιστήρια του Timothy Ferguson, 15 ετών, ο οποίος πέθανε στο σπίτι τους στις 6 Ιουλίου 2022 ζυγίζοντας μόλις 31 κιλά. Ένα δικαστήριο την έκρινε ένοχη για δολοφονία πρώτου βαθμού και κακοποίηση παιδιών πρώτου βαθμού

Λέγεται ότι ο Vander Ark είχε σκεπάσει το σπίτι και η μικροσκοπική ντουλάπα που κοιμόταν ο Timothy με αισθητήρες κίνησης, συναγερμούς και κάμερες ζωντανής ροής

Λέγεται ότι η Vander Ark είχε σκεπάσει το σπίτι και η μικροσκοπική ντουλάπα που κοιμόταν ο Timothy με αισθητήρες κίνησης, συναγερμούς και κάμερες ζωντανής ροής

Ο Vander Ark τον βασάνισε δίνοντάς του μόνο ψωμί καλυμμένο με καυτερή σάλτσα, του στέρησε τον ύπνο και τον ανάγκασε να κάνει λουτρά πάγου ως τιμωρίας

Η Vander Ark τον βασάνισε δίνοντάς του μόνο ψωμί καλυμμένο με καυτερή σάλτσα, του στερούσε τον ύπνο και τον ανάγκασε να κάνει λουτρά πάγου ως τιμωρία.

Η Vander Ark πήρε τη θέση του μάρτυρα την περασμένη Πέμπτη και άρχισε να δείχνει σημάδια ψυχικής κατάρρευσης. Ο εισαγγελέας Ρόμπερτς της έδωσε φωτογραφίες με το αδυνατισμένο σώμα του Τίμοθι και ρώτησε: «Έμοιαζε έτσι όταν τον έβαλες στην μπανιέρα;» Αμέσως άρχισε να τραβιέται, πριν κάνει εμετό. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο, ζήτησε ένα σύντομο διάλειμμα και άρχισε να κλαίει. 

Την επόμενη μέρα, η Vander Ark, η οποίος έχει πέντε βιολογικά παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός εννιάχρονου αγοριού, κρίθηκε ένοχη για τα βασανιστήρια και τη δολοφονία του 15χρονου αυτιστικού γιού της, Timothy.  Ο μεγαλύτερος αδερφός του Timothy, Paul, 20 ετών, έχει επίσης κατηγορηθεί για κακοποίηση παιδιών πρώτου βαθμού, αλλά αυτή τη φορά κατέθεσε εναντίον της μητέρας τους στο δικαστήριο. “Θα έλεγα ότι είναι κάτι κοντά στο σύνδρομο της Στοκχόλμης” είπε ο Paul. “Θέλω να βρω ένα πρότυπο που, λόγω της χαμηλής μου αυτοεκτίμησης, θα έκανα τα πάντα για να τους κάνω περήφανους για μένα”, παραδέχτηκε.

Ισχυρίστηκε ότι κλείδωσε το ψυγείο, την κατάψυξη και το ντουλάπι της οικογένειας επειδή ο Timothy προσπάθησε να φάει κατεψυγμένα τρόφιμα και άψητο κρέας

Ισχυρίστηκε ότι κλείδωσε το ψυγείο, την κατάψυξη και το ντουλάπι της οικογένειας επειδή ο Timothy προσπάθησε, μες την απελπισία του επειδή λιμοκτονούσε, να φάει κατεψυγμένα τρόφιμα και άψητο κρέας.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Timothy, Paul, 20 ετών, έχει επίσης κατηγορηθεί για κακοποίηση παιδιών πρώτου βαθμού, αλλά κατέθεσε εναντίον της μητέρας τους στο δικαστήριο

“Αυτό δεν είναι δικαιολογία, το ξέρω, αλλά νιώθω ότι χαίρομαι που τουλάχιστον κατάφερα να το συνειδητοποιήσω, ώστε να το διορθώσω.” Η Vander Ark, η οποία ήταν δικαστική υπάλληλος στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Newaygo, κατέθεσε προηγουμένως ότι είχε αγοράσει πικάντικη καυτερή σάλτσα μέσω διαδικτύου, αφού ο Paul σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα για να τιμωρηθεί ο Timothy.

Μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο έδειξε επίσης την μητέρα – τέρας να αναρωτιέται αν έπρεπε να ρίξουν την καυτή σάλτσα στα γεννητικά όργανα του νεαρού αγοριού. “Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να έχεις αυτή την καυτή σάλτσα στα γεννητικά σου όργανα. Δεν λέω να του βάλλουμε κι εκεί, αλλά το να στάζει λίγο εκεί, είναι φρικτό, έτσι;” ρώτησε. 

Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν καταλάβαινε το κακό που προκαλούσε στον γιο της και δεν ήξερε ότι πέθαινε από την πείνα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι κλείδωσε το ψυγείο, την κατάψυξη και το ντουλάπι της οικογένειας επειδή ο Timothy προσπάθησε να φάει κατεψυγμένα τρόφιμα και άψητο κρέας.  Λέγεται ότι η Vander Ark είχε σκεπάσει το σπίτι και η μικροσκοπική ντουλάπα ο Timothy κοιμόταν με αισθητήρες κίνησης, συναγερμούς και κάμερες ζωντανής ροής, για να βλέπει κάθε κίνηση του παιδιού της.

Ο εισαγγελέας Ρόμπερτς είπε ότι βασάνισε το παιδί ταΐζοντάς τον με καυτερή σάλτσα και τιμωρώντας το με λουτρά πάγου. “Τον σκότωσε. Τον πέθανε από την πείνα”, είπε. Η Vander Ark δεν είχε νόμιμα την επιμέλεια του Timothy, σύμφωνα με τις αρχές και βρισκόταν στο Δυτικό Μίσιγκαν από τον Μάιο του 2021.  Ο εισαγγελέας είπε ότι δεν έπρεπε να είχε το παιδί εξ αρχής και ότι μια έρευνα από τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας της Οκλαχόμα μεταξύ 2009 και 2012 οδήγησε σε σύσταση για τον τερματισμό των γονικών δικαιωμάτων της.

Η Vander Ark συμφώνησε να παραιτηθεί από την επιμέλεια το 2012 για να αποφευχθεί η μόνιμη αποκοπή των γονικών δικαιωμάτων. Το δικαστικό έγγραφο δείχνει ότι ο Timothy, ο Paul, ο Nolan, 23 ετών, και η κόρη της Millie, 19 ετών, παραχωρήθηκαν στον πατέρα τους Eric Ferguson και εκείνη διατάχθηκε να πληρώσει την διατροφή των παιδιών. 

Πηγή: Daily Mail

Σχετικά άρθρα