Αντιμέτωπος με μια νέα καταγγελία – 4η στη σειρά – για σεξουαλική επίθεση βρίσκεται ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – «Άπλωσε τα ξερά του σε όλο μου το σώμα»

Η γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της κατέθεσε την καταγγελία κατά του διάσημου ηθοποιού σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού στις 9 Ιανουαρίου 2024, περίπου 20 μέρες πριν τη δημοσίευση ανοικτής επιστολής δεκάδων διασημοτήτων που κατήγγειλαν το «λιντσάρισμα» του Ντεπαρντιέ από τα ΜΜΕ αναφορικά με τις εις βάρος του κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Courrier de l’Ouest το συμβάν για το οποίο καταγγέλλεται ο Ντεπαρντιέ χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2014.

«Άπλωσε τα ξερά του σε όλο μου το σώμα»

Η καταγγέλλουσα, πρώην βοηθός σκηνικών ηλικίας 24 ετών όταν συνέβη το περιστατικό, υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός «άπλωσε τα ξερά του σε όλο μου το σώμα», ενώ αναφέρει και τα «άσεμνα λόγια» που είπε ο Ντεπαρντιέ στο πλατό, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Le Magicien et les Siamois” του σκηνοθέτη Jean-Pierre Mocky στο Ντουέ-λα-Φονταίν.

Στην αγωγή της καταγγέλλει «σεξουαλική επίθεση εις βάρος ευάλωτου ατόμου από άτομο που έκανε κατάχρηση εξουσίας της θέσης του».

Ο 75χρονος Ντεπαρντιέ παραπέμφθηκε σε δίκη τον Δεκέμβριο του 2020 για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις μετά από καταγγελία της ηθοποιού Charlotte Arnould, η οποία κατήγγειλε δύο βιασμούς στο σπίτι του ηθοποιού στο Παρίσι στα τέλη Αυγούστου 2018.

Η καταγγελία της ηθοποιού Hélène Darras, η οποία κατηγόρησε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας το 2007, μπήκε στο αρχείο στα τέλη Δεκεμβρίου λόγω παραγραφής. Τον ίδιο μήνα η Ισπανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Ruth Baza υπέβαλε επίσης μήνυση στην Ισπανία κατά του Ντεπαρντιέ για βιασμό για γεγονότα που χρονολογούνται από το 1995 στο Παρίσι.

Σχετικά άρθρα