Χήρα που φορούσε ακόμα τη βέρα από τον προηγούμενο γάμο της, γνώρισε το σύντροφό της στη χορωδία που γράφτηκε και δέθηκαν τόσο που κατέληξαν να παντρεύονται

Ο Paul, 61 ετών, και η Louise, 60 ετών. Εκείνη ήταν χήρα και εκείνος περίμενε να μείνει ελεύθερος, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια.

Τρία χρόνια μετά την απώλεια του συζύγου της από καρκίνο το 2018, η Louise μετακόμισε στο Cupar στο Fife για μια νέα αρχή.

«Ζούσα στη Γλασκώβη, αλλά είχα τόσες πολλές αναμνήσεις από τον σύζυγό μου εκεί. Ήθελα να είμαι δίπλα στη θάλασσα στην ανατολική ακτή, όπου ο καιρός είναι καλύτερος».

Βρήκε δουλειά ως σύμβουλος θρησκευτικού προσανατολισμού στο Περθ και γρήγορα ερωτεύτηκε την ήρεμη, αγροτική κοινότητα. «Το μόνο πράγμα που έλειπε από τη ζωή μου ήταν η μουσική», είπε. «Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω, οπότε την άνοιξη του 2022 εντάχθηκα σε μια χορωδία της κοινότητας εκεί».

Πώς γνωρίστηκε με τον νυν σύντροφό της

Σύντομα γνώρισε τον Paul, ο οποίος ήταν επίσης στη χορωδία.

«Εγώ είμαι άλτο και εκείνος μπάσο, αλλά καθόμασταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον στην πρόβα», σημείωσε η Louise.

Ο Paul παραδέχεται ότι γούσταρε τη Louise από την πρώτη μέρα, αλλά ήταν πολύ ντροπαλός για να την πλησιάσει. Ζούσε στην περιοχή για 28 χρόνια και ήταν διαζευγμένος για 15 χρόνια, χωρίς να περιμένει να γνωρίσει μια νέα σύντροφο.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε: «Προετοιμαζόμουν για μια εργένικη συνταξιοδότηση». Εργαζόμουν σε ένα τοπικό κολέγιο διδάσκοντας green-keeping – πώς να φροντίζεις τα γήπεδα γκολφ. Είχα εγκαταλείψει την ιδέα της αγάπης και του έρωτα».

Συνειδητοποίησε ότι η Louise ήταν χήρα, αλλά είχε την εντύπωση ότι δεν ήταν έτοιμη να γνωρίσει κάποιον. «Φορούσε ακόμα τις βέρες της, πράγμα που εξέλαβα ως σημάδι. Ήμουν επίσης πολύ απασχολημένος με τη δουλειά και δε θα ήμουν σε θέση να βγω ραντεβού».

Lower Largo, Απρίλης 2023

Πότε άρχισαν να δένονται μεταξύ τους

Μόνο στο τέλος του έτους, μετά τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, άρχισαν να δένονται. «Ο Paul με συνάντησε στην πόρτα και μου είπε ότι ήμουν καταπληκτική», είπε η Louise.

Της είπε: «Χαίρομαι τόσο πολύ που είσαι εδώ». «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα ότι υπήρχε κάτι περισσότερο μεταξύ μας». Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, τραγούδησαν το Flight Song των Ewan Tait και Kim André Arnesen. Το συγκεκριμένο τραγούδι περιγράφει τη λαχτάρα για την αγάπη, αλλά και το φόβο να ξεκινήσει κανείς αυτό το ταξίδι, «οπότε φάνηκε να μας ταιριάζει απόλυτα», είπε γελώντας.

Μετά τη συναυλία, η Louise πρόσθεσε τον Paul ως φίλο της στο Facebook. «Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ», είπε ο Πωλ και συνέχισε: «Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και τη ρώτησα διστακτικά αν θα ήθελε να βγούμε».

Συμφώνησαν να συναντηθούν λίγες μέρες αργότερα στο St Andrews, για φαγητό. «Το Cupar είναι ένα πολύ μικρό μέρος και θέλαμε να είμαστε λίγο πιο ανώνυμοι», είπε η Louise. «Μιλούσαμε για ώρες και το προσωπικό της καφετέριας αναγκάστηκε να ζητήσει πίσω το τραπέζι». Ήταν τόσο απορροφημένη από το πόσο πολύ της άρεσε ο Paul που έφυγε χωρίς να πληρώσει. «Όταν το συνειδητοποίησα και επέστρεψα, οι σερβιτόροι ρώτησαν για το ραντεβού μας».

Ο Paul έχει τρεις γιους που είναι όλοι παντρεμένοι και τρεις εγγονές, ενώ η Louise έχει έναν γιο.

Όταν η Louise πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων με την οικογένειά της στο Μάντσεστερ, ο Paul παραδέχεται ότι «μασούσε τους τοίχους περιμένοντας να επιστρέψει». Έστελναν μηνύματα ο ένας στον άλλον κάθε μέρα και στη συνέχεια εκείνη τον προσκάλεσε στο Νιούκαστλ για να παρακολουθήσει τον γιο της να παίζει σε μια μπάντα σε ένα πάρτι Burns Night.

Τον γνώρισε στην οικογένειά της

«Το να τον συστήσω στην οικογένειά μου ήταν ένα μεγάλο βήμα», είπε η Louise. Μετά από αυτό, η σχέση συνέχισε να κινείται γρήγορα.

«Αστειευόμαστε ότι, επειδή είμαστε 60 ετών, μας απομένει μόνο ο μισός χρόνος, οπότε πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα», είπε ο Paul.

Τον περασμένο Μάρτιο, πήγαν στο Northumberland για μια εβδομάδα, γεγονός που σταθεροποίησε για τα καλά τη σχέση τους. «Μετά από αυτό, ξέραμε ότι ήταν το σωστό. Ήταν πολύ φυσικό και άνετο», σημείωσε η Louise.

Θα παντρευτούν

Στα τέλη Ιουλίου, μετακόμισαν μαζί, μετά από 10ήμερες διακοπές στην Ισλανδία. Σκοπεύουν να παντρευτούν τον Μάιο στο Fife, περιτριγυρισμένοι από τους φίλους και την οικογένειά τους. «Υπάρχουν τόσα πολλά άσχημα νέα, οπότε είναι ωραίο να φέρνουμε λίγη χαρά», επεσήμανε η Louise. Ο Paul προσθέτει ότι όλα τα παιδιά τους είναι ενθουσιασμένα.

Ο Paul εκτιμά την ειλικρίνεια της συντρόφου του και την αίσθηση της διασκέδασης. «Είναι έτοιμη για τα πάντα και είναι τόσο συμπονετική απέναντι στους άλλους».

Παράλληλα, η Louise λατρεύει τον τρόπο με τον οποίο ο Paul συνδέεται με τους άλλους. «Πάντα με συστήνει σε νέους ανθρώπους και κάνουμε υπέροχες συζητήσεις». «Η ζωή είναι σύντομη και εύθραυστη και θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το γεγονός ότι είμαστε μαζί για όσο καιρό έχουμε στη διάθεσή μας».

Πηγή: The Guardian

Σχετικά άρθρα