Φρικαλέο συμβάν: Γονείς άφησαν την αυτιστική κόρη τους «βυθισμένη» στον καναπέ για τουλάχιστον 12 χρόνια – Πέθανε «λιωμένη» και καλυμμένη με περιττώματα και σκουλήκια – Τι είπε ο ιατροδικαστής – «Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο»

Πρόκειται για μία ανατριχιαστική, τραγική και φρικιαστική υπόθεση, που έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στους γονείς μιας γυναίκας της οποίας το πτώμα βρέθηκε «λιωμένο» στον βρώμικο καναπέ τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 40 ετών.

Η 36χρονη Lacey Ellen Fletcher βρέθηκε νεκρή, σε αποσύνθεση και κολλημένη στον καναπέ της οικογένειάς της στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Για πάνω από μια δεκαετία, το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας ήταν «βυθισμένο» στον καναπέ του σπιτιού της. Οι γονείς της συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2022 και εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία.

Οι γονείς της, η Sheila και ο Clay Fletcher, από την East Feliciana της Louisiana, κατηγορήθηκαν ότι παραμέλησαν την κόρη τους, η οποία έπασχε από το σύνδρομο του εγκλεισμού και φέρεται να ανήκε στο φάσμα του αυτισμού, βρέθηκε καλυμμένη με ούρα και υγρά περιττώματα.

Τα σκουλήκια εντοπίστηκαν να σέρνονται στο σώμα της μόλις εισέβαλαν στον καναπέ, ο οποίος είχε αρχίσει να βυθίζεται στο πάτωμα του σαλονιού. Οι γονείς της γυναίκας έμαθαν τη μοίρα τους την Τετάρτη, αφού δήλωσαν ότι δεν αμφισβητούν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τον θάνατό της.

Ο δικαστής τους διέταξε να εκτίσουν 20 χρόνια με αναστολή και 5 χρόνια υπό επιτήρηση με αναστολή. Η δήλωση «μη αμφισβήτησης» της ανθρωποκτονίας σημαίνει ότι οι γονείς δεν αμφισβητούν την κατηγορία, αλλά την αποδέχονται.

Η Sheila και ο Clay κατηγορήθηκαν αρχικά για φόνο δευτέρου βαθμού, αλλά οι κατηγορίες αυτές μειώθηκαν αργότερα σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού ένας δικαστής αποφάσισε ότι τους είχαν απαγγελθεί αρχικά λανθασμένες κατηγορίες λόγω κάποιων προβλημάτων διατύπωσης. Όταν βρήκαν το πτώμα του θύματος, ο ιατροδικαστής είπε ότι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, με σάπιο δέρμα και εμφανή τα οστά.

Η πείνα διαπιστώθηκε ότι ήταν μία από τις κύριες αιτίες του θανάτου της. Ο εισαγγελέας της Δυτικής Feliciana Sam D’Aquilla δήλωσε: «Ούτε καν στα ζώα σας δεν θα φερόσασταν έτσι. Αν είχατε ένα άλογο που βρισκόταν στο στάβλο πίσω από το σπίτι σας, και πηγαίνατε εκεί πίσω και η σάρκα είχε μόλις εξαφανιστεί από το σώμα του, και μπορούσατε να δείτε τα οστά εκτεθειμένα… Θέλω να πω ότι δεν θα φερόσασταν έτσι στο ζώο σας».

Ο δικηγόρος ζήτησε την αυστηρότερη ποινή στην υπόθεσή τους, λέγοντας ότι θα στείλει ένα μήνυμα, προσθέτοντας:

«Θέλουμε να σταθούμε υπέρ των ανθρώπων που δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους, για να πούμε ότι αυτή η μεταχείριση δεν θα γίνει ανεκτή».

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι οδήγησαν τους δύο γονείς, ντυμένους με πορτοκαλί φόρμες φυλακής, έξω από το δικαστήριο με χειροπέδες.

Αποκαλύψεις για τον θάνατο της κοπέλας

Οι περιγραφές που έδωσαν οι ειδικοί στα τοπικά ΜΜΕ σοκάρουν και αποκαλύπτουν τις εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης της κοπέλας πριν τον θάνατό της. Το σώμα της ήταν καλυμμένο με έλκη στις οποίες βρέθηκαν σκουλήκια, ενώ κόκκαλα προεξείχαν από το δέρμα της.

Μετά τη μακάβρια ανακάλυψη, οι γονείς της 36χρονης γυναίκα επέμεναν ότι δεν φέρουν ευθύνη για την κατάσταση της Λέισι, η οποία κατά τους ίδιους είχε σώας τα φρένας αλλά έπασχε από μια σοβαρή μορφή συνδρόμου Άσπεργκερ και κοινωνικού άγχους, που επιδεινώθηκε σημαντικά την περίοδο της εφηβείας της. Το ζευγάρι είπε στους αστυνομικούς ότι η κοπέλα αρνιόταν να σηκωθεί από τον καναπέ στο σαλόνι, γι’ αυτό και της σέρβιραν εκεί τα γεύματά της και της έφερναν φορητή τουαλέτα για να κάνει την ανάγκη της.

Το σύνδρομο εγκλεισμού (locked-in)

Το σύνδρομο εγκλεισμού περιγράφεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου ως «μια σπάνια διαταραχή του νευρικού συστήματος» που οδηγεί σε πλήρη παράλυση εκτός από την κίνηση των ματιών, ενώ ο ασθενής παραμένει διανοητικά ενήμερος, αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει, εκτός από τις κινήσεις των ματιών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στην ουσία, ο ασθενής είναι παγιδευμένος στο ίδιο του το σώμα, φυλακισμένος από τα ίδια του τα οστά και τη σάρκα. Ως αποτέλεσμα, χρειάζονται πλήρη φροντίδα μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, αλλά η Sheila και ο Clay κατηγορήθηκαν ότι παραμέλησαν την κόρη τους και δεν της παρείχαν τις ανάγκες της.

Φέρεται να ζύγιζε μόλις περίπου 90 κιλά όταν βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και η αστυνομία ισχυρίζεται ότι καθόταν στον αηδιαστικό καναπέ στον οποίο βρέθηκε για περίπου 12 χρόνια και μάλιστα είχε Covid-19 κατά τη στιγμή του θανάτου της. Η επίσημη αιτία θανάτου της θεωρήθηκε σηψαιμία, η οποία προκλήθηκε από διάφορες άλλες παθήσεις που είχαν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων των οστών, της παρατεταμένης ακινησίας και του υποσιτισμού.

Σύμφωνα με αρχεία της υπόθεσης, οι γονείς της Lacey την πήγαν σε ψυχολόγο γύρω στο 2000, όταν ήταν 14 ετών, εξηγώντας ότι πάσχει από έντονο κοινωνικό άγχος. Το 2010 πήγαν σε έναν γιατρό χωρίς τη Lacey, και είπαν ότι η κοπέλα αρνιόταν να βγει από το σπίτι και έκανε την ανάγκη της στο πάτωμα. Εκείνος τους συνέστησε να σκεφτούν το ενδεχόμενο να μπει η κόρη τους σε κάποια κλινική, ωστόσο αυτή ήταν και η τελευταία τους επίσκεψη.

Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της υπόθεσης, η Lacey δεν είχε κουνηθεί από τον καναπέ όπου βρέθηκε βυθισμένη για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας έκανε λόγο για μια σοκαριστική υπόθεση παραμέλησης που στοιχειώνει ακόμα το μυαλό του, δύο χρόνια μετά.

«Εξαιτίας της δουλειάς μου έχω δει μέσα στα χρόνια κάθε είδους θάνατο, αλλά δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στη Lacey», είπε πει ο Έγουελ Μπίκαμ σε συνέντευξή του στη New York Post τον περασμένο μήνα. «Σε κανέναν δεν αξίζει να υποφέρει με αυτόν τον τρόπο». Ο ίδιος πιστεύει ότι οι γονείς του κοριτσιού πρέπει να διέμεναν σε άλλον χώρο, αφού η μυρωδιά στο σπίτι ήταν απίστευτα φρικτή και δεν θα μπορούσαν να την αντέξουν.

Σχετικά άρθρα