Βίντεο με τον 15χρονο ήρωα, Ισλάμ Χαλίλοφ, που έσωσε πάνω από 100 ανθρώπους την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – «Είναι προτιμότερο να πεθάνω ο ίδιος, παρά να αφήσω άλλους να πεθάνουν»

Πρόκειται για ένα 15χρονο αγόρι ονόματι Ισλάμ Χαλίλοφ, που είναι Μουσουλμάνος και το οποίο την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών, έδρασε ηρωικά και κατάφερε να σώσει τη ζωή περισσότερων από 100 ανθρώπους, οδηγώντας τους με ασφάλεια έξω από το Crocus City Hall, στη Μόσχα.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social δείχνει τον 15χρονό Ισλάμ να οδηγεί με ασφάλεια έξω όσους είχαν πάει στη συναυλία, που εκείνη τη στιγμή έτρεχαν πανικόβλητοι για να σωθούν. «Πάμε όλοι έτσι! Όλοι εκεί!» ακούγεται να φωνάζει ο μαθητής.

Δείτε εδώ το βίντεο:

15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ: «Είναι προτιμότερο να πεθάνω ο ίδιος, παρά να αφήσω άλλους να πεθάνουν»

Σε δηλώσεις του, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ruptly, το ανήλικο αγόρι είπε ότι εκείνη την ώρα εργαζόταν, όταν είδε πλήθος ανθρώπων να τρέχουν αλαφιασμένοι προς τις σκάλες και τις κυλιόμενες σκάλες, προειδοποιώντας τον για το τι συνέβαινε μέσα στην αίθουσα.

Όπως εξήγησε, έδρασε αστραπιαία: «Τούς έδειξα πού να πάνε και βοήθησα όσους μπορούσα», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν το τελευταίο άτομο από το πλήθος που φυγάδευσε το οποίο βγήκε από το κτίριο. «Δεν άφησα κανέναν πίσω», είπε και πρόσθεσε πως «ειλικρινά, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα. Ήταν απλώς μέρος της δουλειάς μου. Καλύτερα να θυσιάσεις τον εαυτό σου, παρά να αφήσεις εκατό ανθρώπους να πεθάνουν».

Ο 15χρονος δήλωσε, επίσης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του είναι ακόμη συγκλονισμένοι από το περιστατικό και αποκάλυψε πως οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν μπροστά του έναν άνθρωπο. «Η μαμά είναι σοκαρισμένη και κλαίει επειδή έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά», δήλωσε στη Daily Mail, προσθέτοντας πως «η επίθεση συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκομαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε μπροστά μου, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι».

Ο Ισλάμ Χαλίλοφ αναμένεται να λάβει τιμητική διάκριση από τις ρωσικές Αρχές, καθώς και από τον μουφτή Σεΐχη Ραβίλ Γκαϊνουτίν, τον πνευματικό ηγέτη των Ρώσων μουσουλμάνων.

Σχετικά άρθρα