Πως θα εξαφανίσεις τις ουλές από ακμή! thumbnail
Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που εμφανίζεται συνήθως κατά την εφηβεία στο πρόσωπο, την πλάτη ή και το στήθος.

Πως θα εξαφανίσεις τις ουλές από ακμή!

Για το Boro.gr γράφει η κ. Νέλλη Τζιβαρίδου, Πλαστική Χειρουργός:


 


Δέσποινα Νέλλη Τζιβαρίδου


 


Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που εμφανίζεται συνήθως κατά την εφηβεία στο πρόσωπο, την πλάτη ή και το στήθος.


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες και άντρες που δεν είχαν προβλήματα κατά το παρελθόν.


Ορμονικές διαταραχές, κακή διατροφή αλλά και το στρες είναι παράγοντες που προκαλούν την ακμή.


Το δέρμα εμφανίζει αυξημένη λιπαρότητα, οι σμηγματογόνοι αδένες διογκώνονται από το σμήγμα που δεν μπορεί να διοχετευθεί στη επιδερμίδα και φράζουν.


Η επιμόλυνση με μικρόβια  του δέρματος (προπιονοβακτήριο της ακμής) είναι αναπόφευκτη και έτσι δημιουργούνται τα κόκκινα σπυράκια με πύον και οι κύστεις.


Σε αυτή την φάση της ακμής είναι επείγουσα η σωστή θεραπεία και η αποφυγή πίεσης των κύστεων με τα δάκτυλα. Η άμεση αντιμετώπιση προλαμβάνει  σε σημαντικό βαθμό την δημιουργία των ανεπιθύμητων ουλών.


 DSC002561 copy.jpg


Η αντιμετώπιση των ουλών της ακμής έχει δύο στόχους:


Ο ένας στόχος είναι να λειανθεί η επιφάνεια του δέρματος και ο άλλος να μειωθεί η ίνωση που προκαλεί την εισολκή του δέρματος.


Οι επιφανειακές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν μικρά σημαδάκια και τις υπερχρώσεις που δημιουργεί η ακμή.


Σ αυτές περιλαμβάνονται όλα τα peeling (δερμοαπόξεση)


Τα χημικά πίλινγκ βοηθούν στην μείωση της λιπαρότητας της επιδερμίδας και δημιουργούν ήπια απολέπιση που καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και λευκαίνει την επιδερμίδα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες μέχρι να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε επιφανειακές ουλές ακμής αν και βοηθούν σημαντικά στην μείωση των φαγεσώρων (μπιμπίκια ) και των ανοιχτών πόρων.


Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν και τα μηχανικά πίλινγκ : Microdermabrasion (μικροδερμοαπόξεση) που γίνονται είτε με ειδικούς μικροκρυστάλους είτε με διαμάντι.


Οι θεραπείες αυτές αφαιρούν με μηχανικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μειώνουν την υπερκεράτωση που δημιουργείται γύρω από τους σμηγματογόνους  πόρους , μειώνουν την σμηγματόρροια και βελτιώνουν την υφή του δέρματος.


Η αντιμετώπιση της εισολκής του δέρματος από την ουλή γίνεται με ειδικές βελόνες με την μέθοδο της υποσκαφής. Ταυτόχρονα τοποθετείται εμφύτευμα  υαλουρονικού για την ανύψωση του δέρματος. Υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται και σε όλες τις περιοχές του προσώπου που το δέρμα εμφανίζει ατροφία λόγω των ουλών.


 Μια νέα θεραπεία αποτελεί και το γέμισμα των ουλών και του ατροφικού δέρματος με λίπος.Το λίπος λαμβάνεται με ειδικές λεπτές κάνουλες και τοποθετείται κάτω από τις ουλές, αφού γίνει υποσκαφή.


DSC00837 copy.jpgΤο λίπος είναι ένας ιστός εξαιρετικά πλούσιος σε βλαστοκύτταρα που βοηθά παράλληλα και στην ανάπλαση του δέρματος. Κολλαγόνο και ελαστίνη ανασυντίθονται και αναπλάθουν το χόριο στα σημεία ουλοποίησης.


Μία εξαιρετική μέθοδος για την διόρθωση των ουλών της ακμής είναι το fractional laser CO2. Το laser έχει διπλή δράση.


Επιφανειακά καταστρέφει   την επιδερμίδα καίγοντας την τμηματικά αλλά ταυτόχρονα, το βάθος του εγκαύματος που προκαλεί δημιουργεί ζώνη ανάπλασης μέσα στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα την σύσφιξη και την εξαφάνιση των ουλών.


Η θεραπεία του laser σε συνδιάσμό με εμφυτεύματα υαλουρονικού ή λίπους δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και αναπλάθει όλη την επιδερμίδα εξαφανίζοντας σταδιακά τις ανεπιθύμητες ουλές.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X