Δείξε 10 χρόνια νεότερη με Facelift Προσώπου – Λαιμού! (Φωτό) thumbnail
Καθώς τα χρόνια περνούν, η έκθεση στον ήλιο, το άγχος της καθημερινότητας, οι αυξομειώσεις του βάρους σώματος και οι κακές συνήθειες επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου. Βαθιές ρυτίδες εμφανίζονται δεξιά και αριστερά από το στόμα, το περίγραμμα του προσώπου χαλαρώνει και το δέρμα του λαιμού κρεμάει.

Δείξε 10 χρόνια νεότερη με Facelift Προσώπου – Λαιμού! (Φωτό)

Καθώς τα χρόνια περνούν, η έκθεση στον ήλιο, το άγχος της καθημερινότητας, οι αυξομειώσεις του βάρους σώματος και οι κακές συνήθειες επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου. Βαθιές ρυτίδες εμφανίζονται δεξιά και αριστερά από το στόμα, το περίγραμμα του προσώπου χαλαρώνει και το δέρμα του λαιμού κρεμάει.


Η ρυτιδοπλαστική ή ανόρθωση προσώπου(facelift) είναι το χειρουργείο που στοχεύει στην διόρθωση αυτών των αλλοιώσεων και στην βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου και του λαιμού.


Το faceliftείναι μια επέμβαση που μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, με ανόρθωση φρυδιών ή τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στα ζυγωματικά και/ή το πιγούνι.

Η επέμβαση είναι αυστηρά εξατομικευμένη και στοχεύει στην βελτίωση των συγκεκριμένων προβλημάτων κάθε ατόμου.

Facelift μπορεί να κάνει κάθε άντρας ή γυναίκα που παρατηρεί αυτή τη χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου, είναι πάνω από σαράντα ετών και θέλει να φανεί πιο φρέσκο το πρόσωπό του/της.

Η επέμβαση δυστυχώς δεν μπορεί να φέρει πίσω την νιότη ή να αλλάξει την όψη του ασθενούς αλλά μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του με την βελτίωση της εμφάνισης του.

Η γιατρός θα σας εξετάσει και θα σας προτείνει την καλύτερη προσέγγιση στο πρόβλημά σας καθώς και αν χρειάζεται να γίνουν συνδυαστικά και κάποιες άλλες παρεμβάσεις.

Προετοιμασία για το χειρουργείο

Το κάπνισμα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην επούλωση του δέρματος και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διακοπεί δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση καθώς και 2 εβδομάδες μετά.

Καλό θα είναι να διακοπεί η αντιπηκτική αγωγή και η ασπιρίνη μία εβδομάδα πριν το χειρουργείο καθώς και η βιταμίνη Ε.

Καλό θα είναι να βάψετε τα μαλλιά σας πριν από την επέμβαση και να μην τα κόψετε κοντά.

Αναισθησία

Η ρυτιδοπλαστική / facelift είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία.

Το χειρουργείο

Οι τομές ξεκινούν συνήθως από τα μαλλιά των κροτάφων, περνούν μπροστά και γύρω από το αυτί και καταλήγουν στα μαλλιά πίσω από το αυτί. Μέσω αυτών των τομών ανασηκώνεται το δέρμα από τις παρειές και το λαιμό και γίνεται η διόρθωση των υποκείμενων ιστών, λίπους και μυών που έχουν χαλαρώσει. Το δέρμα επαναφέρεται και κόβεται ότι περισσεύει χωρίς να δημιουργείται τάση στις τομές.

 

   

 

Φωτογραφία 1: οι τομές και η περιοχή του δέρματος που ανασηκώνεται

Φωτογραφία 2: οι μύες διαχωρίζονται και ανορθώνονται με ράμματα

Φωτογραφία 3: το δέρμα τραβιέται πάνω αφαιρείται ότι περισσεύει και ράβεται

Φωτογραφία 4: η ουλή μέσα στα μαλλιά και μπροστά από το αυτί

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς μπορεί να χρησιμοποιηθούν μικρότερες τομές για να διορθωθεί μόνο η χαλάρωση του λαιμού ή του μέσου προσώπου.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές το MACS-Lift που λέγεται και mini-lift.

Το χειρουργείο αυτό γίνεται με τομές μικρότερες, μπροστά από το αυτί, μέσα από τις οποίες μπαίνουν ειδικά ράμματα για την ανόρθωση των μυών του λαιμού και των παρειών. Τοmini-liftαπευθύνεται σε νεότερες γυναίκες με περιορισμένη χαλάρωση στο λαιμό.

Μετά το χειρουργείο

Δεν υπάρχει αίσθημα πόνου αλλά περισσότερο αίσθημα τραβήγματος ενώ υπάρχει έντονο μούδιασμα στο δέρμα που υποχωρεί σε μερικές μέρες ή μήνες.

Το πρόσωπο φαίνεται πρησμένο και υπάρχουν μελανιές που θα υποχωρήσουν σταδιακά. Ένας ειδικός επίδεσμος μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από το πρόσωπο και το λαιμό για να περιοριστεί το οίδημα. Τα ράμματα αφαιρούνται σταδιακά από την 6η μέρα και μετά.
Επιπλοκές

Όλα τα χειρουργεία μπορεί να έχουν επιπλοκές και οι ασθενείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουν.

Πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η φλεγμονή, ο τραυματισμός κάποιου νεύρου που κινεί τους μυς του προσώπου προκαλώντας προσωρινά πάρεση, η νέκρωση τμήματος του δέρματος ( συνήθως σε καπνιστές) και οι υπερτροφικές ουλές ή τα χηλοειδή στις περιοχές των τομών.

Ελάττωση της αισθητικότητας είναι ένα συνηθισμένο συμβάν που μπορεί να βελτιωθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Επιστρέφοντας στο φυσιολογικό

Το έντονο οίδημα και οι μελανιές θα εμφανίζουν σταδιακή βελτίωση τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά το facelift. Το δέρμα θα είναι στεγνό και μουδιασμένο και θα χρειάζεται περιποίηση με ενυδατικές κρέμες.

Την τρίτη εβδομάδα μπορείτε να επιστρέψετε την εργασία σας με το κατάλληλο μακιγιάζ ή χτένισμα.

Οι άνδρες θα χρειαστεί να ξυρίζονται προσεκτικά και πίσω από την περιοχή των αυτιών σε περιπτώσεις διόρθωσης μεγάλης χαλάρωσης λαιμού.

Οι ουλές είναι συνήθως καλά κρυμμένες μέσα στα μαλλιά και μπροστά από τα αυτιά και σταδιακά βελτιώνονται περισσότερο μέχρι που εξαφανίζονται.

Πλαστική Χειρουργός Νέλλη Τζιβαρίδου

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X