Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Παυσίπονα, σιρόπια, αλοιφές σε Σούπερ Μάρκετ
Παυσίπονα, σιρόπια, αλοιφές σε Σούπερ Μάρκετ thumbnail

Παυσίπονα, σιρόπια, αλοιφές σε Σούπερ Μάρκετ


Να τι γίνεται όταν βλέπεις φως και μπαίνεις…
Ήδη, τα συμπληρώματα διατροφής ξεκίνησαν να πωλούνται σε σούπερ μάρκετ, δικαίωμα που τους δίνει ο Νόμος. Μια πολύ γνωστή αλυσίδα καταστημάτων έκανε το πρώτο βήμα, συνάπτοντας εμπορική συμφωνία με μια γαλλική εταιρεία που παρασκευάζει από βιταμίνες μέχρι προϊόντα αδυνατίσματος.


Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ένα χρόνο μετά την ψήφισή του, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε συναντήσει αρχικά, όντας βασισμένο στη λεγόμενη "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ, που οι φαρμακοποιοί την έχουν καταδικάσει "στο πυρ το εξώτερον".


Τι βιταμίνες, τι φάρμακα…


Σε αντίθεση με την καθόλα νόμιμη πρακτική της προαναφερόμενης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, σε μια διαφορετική περίπτωση, ένας άλλος καταστηματάρχης πιάστηκε με φάρμακα και ΜΗΣΥΦΑ στο ράφι, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα "τσουχτερό" πρόστιμο.


Τι να σκεφτόταν άραγε; "Αφού απελευθερώθηκε η διάθεση των βιταμινών, γιατί να μην βάλω στο ράφι μου και λίγα φάρμακα μωρέ, σιγά το πράγμα! Κι αφού θα τα πουλάω σε ώρες καταστήματος ας βάλω και υψηλότερη τιμή, γιατί στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση κάνω…". Εκτός βέβαια από το χιούμορ, υπάρχει και η σοβαρή πλευρά των πραγμάτων, αφού το θράσος ορισμένων κερδοσκόπων προφανώς έχει ξεπεράσει κάθε όριο!


Ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ βρίσκεται στην Εύβοια και σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας, πωλούσε στο κατάστημά του φάρμακα και ΜΗΣΥΦΑ, υπερβαίνοντας μάλιστα την Ανώτατη Λιανική Τιμή που προβλέπεται.


Η καταγγελία διαβιβάστηκε στον ΕΟΦ και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας & Πρόνοιας και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Αμέσως, οι αρμόδιοι φορείς κινητοποιήθηκαν, διενεργώντας έλεγχο και διαπιστώνοντας την παράνομη πράξη, η οποία σύμφωνα με το νόμο ισοδυναμεί με αντιποίηση επαγγέλματος κι επιφέρει χρηματική ποινή 30.000 έως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 50.000 έως 200.000 ευρώ.


Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ καλεί τα μέλη του σε εγρήγορση, προκειμένου να αποτρέπονται ή να καταστέλλονται ανάλογες έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες "θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πλήττουν το ελληνικό φαρμακείο".


virus.com.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X