Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τρεις εικαστικές εκθέσεις που αξίζουν την προσοχή μας
Τρεις εικαστικές εκθέσεις που αξίζουν την προσοχή μας thumbnail

Τρεις εικαστικές εκθέσεις που αξίζουν την προσοχή μας

Τρεις εικαστικές εκθέσεις ανοίγουν τις πόρτες τους σήμερα στο κοινό, στο Art PeaceIS, στο Φουάρ και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.


Τα ζωγραφικά έργα της Αγγελικής Ερήμου φιλοξενούνται στη γκαλερί του Φουάρ, υπό τον τίτλο «Κοινοί άνθρωποι». Η καλλιτέχνιδα παρατηρεί κι αποτυπώνει στον καμβά ανθρώπους καθημερινούς, που φεύγουν και ξεχνιούνται μετά από μια φευγαλέα ματιά. Η Ερήμου ζωγραφίζει ανθρώπους καθημερινούς και πλάθει μια ιστορία πίσω από τον καθένα, από την τσάντα που κρατά, τα παπούτσια που φορά, το παλτό και την κούραση. Η έκθεσή της αποτελεί ένα παζλ από μυστικά της καθημερινότητας.


Πληροφορίες: Φουάρ, Μητροπόλεως 72 και Χριστοδούλου 6, Μοναστηράκι, 210 3211381, διάρκεια μέχρι τις 14 Ιουνίου.Η ομαδική έκθεση με τίτλο «επαφή+» φιλοξενείται από σήμερα, στην Art PeaceIS  και είναι αφιερωμένη στο ιδανικό της Ειρήνης, όπως άλλωστε και ολόκληρος αυτός ο χώρος τέχνης. Στόχος της έκθεσης είναι να αγγίξει την έννοια της επαφής στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και την έλλειψή της. Μέσα από τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών, ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, αναδεικνύονται οι κρυφές πτυχές της έννοιας της επαφής. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι ο Νίκος Λαμπρινός, ο Νίκος Μαρίνης,  η Μαρία Μπουνάκη και ο Μανώλης Ρωμαντζής.


Πληροφορίες: Art PeaceIS, Λεπενιώτου 20, Αθήνα, διάρκεια μέχρι τις 17 Ιουνίου.Τέλος, τοπία από την Αργολίδα παρουσιάζουν μέσα από τα έργα τους ο Άρης Μερτίλης και ο Κωνσταντίνος Νταούλας, στην έκθεση που φιλοξενεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. Οι δύο ζωγράφοι επιστρέφουν στο ελληνικό τοπίο και στο φως του και δοκιμάζουν εκ νέου τη σχέση της τέχνης τους με το τοπίο και την ομορφιά του προσπαθώντας να μεταδώσουν στον θεατή τους την αιωνιότητα της παρουσίας του τοπίου και του αδιατάρακτου παρόντος του, αδιάφορου στην επικαιρότητα και τις κοσμικές μας αξίες. Μέρος των εσόδων από την έκθεση θα διατεθεί υπέρ των σκοπών του φιλανθρωπικού σωματείου ΜDA ΕΛΛΑΣ.


Πληροφορίες: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, 210 80 19 975, διάρκεια μέχρι τις 16 Ιουνίου.


clickatlife

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X