Αρχική / Πολιτισμός / City life / «Ενδιαφέρουσες» δράσεις στην Αθήνα αυτές τις μέρες
«Ενδιαφέρουσες» δράσεις στην Αθήνα αυτές τις μέρες  thumbnail

"Ενδιαφέρουσες" δράσεις στην Αθήνα αυτές τις μέρες

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Strange Cities: Athens» που φιλοξενείται στη Διπλάρειο Σχολή μέχρι τις 28 Ιουνίου, πραγματοποιούνται πλήθος παράλληλων δράσεων με ποικίλα κι ενδιαφέροντα θέματα.


Η έκθεση «Strange Cities: Athens» είναι μια πρωτότυπη έκθεση στην οποία παρουσιάζονται έργα 25 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δημιούργησαν έργα για την Αθήνα, χωρίς να την έχουν επισκεφθεί ποτέ.


Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Διπλάρειο Σχολή φιλοξενεί πλήθος παράλληλων δράσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, που αξίζουν την προσοχή σας.
Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Οι παράξενες πόλεις των εφήβων», που δημιούργησαν ένας εικαστικός, μία εκπαιδευτικός, μία δημοσιογράφος και μία σκηνοθέτιδα, μαζί με τα παιδιά του καλλιτεχνικού τμήματος του γυμνασίου Καμινίων Πειραιά και παρουσιάζει την ιδέα που έχουν τα παιδιά για την πόλη τους, τα όνειρά τους για αυτή και για τη διαφορετικότητά της.Για δύο Σάββατα, στις 6 και 13 Ιουνίου, οι νέοι καλλιτέχνες θα παρακολουθήσουν ένα workshop  από τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπλέκα, για τους διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να αποτυπώσουμε την Αθήνα.


Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ακόμα για μερικές μέρες (6, 7, 13, 14, 20 και 21 Ιουνίου) να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο Animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη και να φτιάξουν τη δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τα κτήρια της πόλης.


Και για όσους δεν απόλαυσαν τους υπέροχους περιπάτους που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία για μερικές μέρες ακόμα, να γνωρίσουν την Αθήνα με οδηγό έναν πωλητή του περιοδικού δρόμου Σχεδία και να περπατήσουν στα βήματα των Ευρωπαίων περιηγητών του 19ου αιώνα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X