Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Η παρακεταμόλη «βλάπτει» την παραγωγή τεστοστερόνης στα έμβρυα
Η παρακεταμόλη «βλάπτει» την παραγωγή τεστοστερόνης στα έμβρυα thumbnail

Η παρακεταμόλη "βλάπτει" την παραγωγή τεστοστερόνης στα έμβρυα

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Rod Mitchell, του University of Edinburgh, η έρευνα προστίθεται σε υπάρχουσες ενδείξεις ότι η παρατεταμένη χρήση της παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο αναπαραγωγικών διαταραχών σε αρσενικά μωρά. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, θα συμβούλευε τις εγκύους να ακολουθούν τις τρέχουσες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες το παυσίπονο θα πρέπει να λαμβάνεται στη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση για το βραχύτερο δυνατόν διάστημα.
«Η παρακεταμόλη είναι ένα αποτελεσματικό παυσίπονο και ικανό να ρίχνει τον πυρετό. Δεν θέλουμε οι έγκυες να υποφέρουν από τέτοιες καταστάσεις, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, σε περιπτώσεις όπου η παρακεταμόλη λαμβάνεται συχνά χωρίς δεύτερη σκέψη, ενδεχομένως να υπάρχουν παρενέργειες», σημειώνει ο Rod Mitchell.


Η έρευνα μελέτησε την επίδραση της παρακεταμόλης στην παραγωγή τεστοστερόνης σε ποντικούς που έφεραν μοσχεύματα ανθρώπινου ορχικού ιστού.
Τα συγκεκριμένα μοσχεύματα έχει φανεί πως μιμούνται το πώς οι αναπτυσσόμενοι όρχεις αναπτύσσονται και λειτουργούν κατά την εγκυμοσύνη.
Η τεστοστερόνη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του άντρα.


Δόθηκε στους ποντικούς μια συνήθης καθημερινή δόση παρακεταμόλης για διάστημα είτε 24 ωρών είτε 7 ημερών.
Οι ερευνητές μέτρησαν την ποσότητα τεστοστερόνης που παρήγαγε ο ανθρώπινος ιστός μια ώρα μετά την τελευταία δόση παρακεταμόλης.
Ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε επίδραση στην παραγωγή τεστοστερόνης μετά την 24ωρη αγωγή με παρακεταμόλη.
Μετά από 7 ημέρες έκθεσης, η ποσότητα τεστοστερόνης μειώθηκε κατά 45%.
Η ερευνητική ομάδα κατέληξε ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να εντοπιστεί ο μηχανισμός μέσω του οποίου η παρακεταμόλη θα μπορούσε να έχει τη συγκεκριμένη επίδραση.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X