Αρχική / Πολιτισμός / City life / 4 χορευτικές παραστάσεις που αξίζουν στην Πειραιώς 260
4 χορευτικές παραστάσεις που αξίζουν στην Πειραιώς 260 thumbnail

4 χορευτικές παραστάσεις που αξίζουν στην Πειραιώς 260

Ο χορός μπορεί να οδηγήσει σε περιπετειώδεις διαδρομές αλλά και σε εσωτερική ενατένιση. Ας δούμε τι επιχειρούν οι δύο εγχώριες αλλά και οι δύο διεθνείς χορευτικές παραγωγές που έρχονται αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών.


Δάσος & TabooΗ χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου περνά για πρώτη φορά την πόρτα του Φεστιβάλ Αθηνών με δύο έργα που διερευνούν τους κύκλους της συνύπαρξης και πώς αυτή μπορεί να οδηγήσει στη φθορά ή στο θαύμα. Στην εκτέλεση των ντουέτων εμπιστεύτηκε δύο εξαιρετικούς χορευτές, τη Σεσίλ Μικρούτσικου και τον Γιάννη Νικολαΐδη (29-30/6 ).


 

Α Ο Lang Pho«Από το χωριό στους δρόμους της πόλης» μας οδηγεί η παράσταση του Νέου Βιετναμέζικου Τσίρκου μέσα από σκηνικά παιχνίδια και ακροβατικά νούμερα. Είναι ένα θέαμα για μικρούς και μεγάλους, που αντιπαραβάλλει την ηρεμία της υπαίθρου στο άγχος και στη βία των πόλεων και τη γλυκύτητα της παραδοσιακής μουσικής στον έντονο παλμό του hip hop (30/6-2/7 ).


Weaving ChaosΓια την Πορτογαλίδα χορογράφο και εικαστικό Τάνια Καρβάλιο η επιμονή σε σχεδόν επαναλαμβανόμενες κινήσεις παραλληλίζεται με την υπομονή και την επιμονή του ομηρικού Οδυσσέα να επιστρέψει στην Ιθάκη. Μέσα στην παλλόμενη ανθρώπινη τοιχογραφία που δημιουργείται επί σκηνής, οι ήχοι που ακούγονται και οι κινήσεις των δώδεκα χορευτών προσεγγίζουν –και αντικατοπτρίζουν– πληθώρα συναισθημάτων (27-28/6 ).


Margin ReleaseΗ Λενιώ Κακλέα μαζί με τον Κερέμ Γκελεμπέκ μπαίνουν σε μια διαδικασία… εξωτερικής παρατήρησης του ίδιου τους του εαυτού μέσα από τη χρήση αποτυπωμάτων. Ο τίτλος συνδέεται με τις δυνατότητες του τρόπου γραφής στις παλιές γραφομηχανές και η παράσταση συνδυάζει έξυπνα το λόγο με την κίνηση (25-26/6 ).
Αθηνόραμα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X