Αρχική / More / Celebrity news / Συνέντευξη: Ο Γιάννης Λάτσιος κρίνει τα τηλεοπτικά πρόσωπα- Τι θα συμβεί του χρόνου
Συνέντευξη: Ο Γιάννης Λάτσιος κρίνει τα τηλεοπτικά πρόσωπα- Τι θα συμβεί του χρόνου thumbnail

Συνέντευξη: Ο Γιάννης Λάτσιος κρίνει τα τηλεοπτικά πρόσωπα- Τι θα συμβεί του χρόνου

Σεζόν 2015-2016… Μία πολύ δύσκολη, αλλά καλή χρονιά για τον ΑΝΤ1!


Οι δυσκολίες και οι νικητές της σεζόν…

Η αλήθεια είναι πως ήταν μια χρονιά με πάρα πολλά απρόβλεπτα, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμά της. Ηταν μια πολύ καλή χρονιά για μας. Ξεκινήσαμε με μια καθυστέρηση στο prime-time λόγω της παραγωγικής διαδικασίας -για παράδειγμα οι "Συμμαθητές" άργησαν πολύ να έρθουν- όμως κερδίσαμε το έδαφος. Βέβαια, στην πορεία έμελλε να έρθουμε αντιμέτωποι με μία προεκλογική περίοδο και έπρεπε να γίνουν περικοπές στα προγράμματα που θα βγάζαμε, καθώς εκτιμήσαμε πως τα πράγματα στην αγορά θα γίνονταν πολύ δύσκολα. Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε. Υπήρξε τεράστια συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς.


Ποια ήταν τα προγράμματα εκείνα στα οποία αναγκαστήκατε να βάλετε φρένο;


Σταματήσαμε περίπου πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων την παραγωγή του "YourFaceSoundsFamiliar" το οποίο πάει για τον Οκτώβρη, το "GoggleBox", το "Splash"… Κρατήσαμε, όμως, το "Voice", που είχε μία πολύ δυνατή δεύτερη χρονιά, ξεκινήσαμε το "Πρωινό Σου-Κου" με τη Μαρία Μπεκατώρου, αλλά και την απογευματινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.


Οπου το "Η δική μου μαμά μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου" είχε κάποια αρνητικά σχόλια…


Προσωπικά αυτό το πρότζεκτ μ' αρέσει πάρα πολύ και βρίσκω πως είναι πολύ έξυπνα δομημένο. Επίσης σε αυτό το πρότζεκτ πιστεύω πως ο Γρηγόρης είναι πραγματικά στα καλύτερά του. Είχα πολλά χρόνια να τον δω με τόσο κέφι και αν κρίνουμε και από την πορεία που έχει σημειώσει η εκπομπή, το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό για μας.


Το "Πρωινό Σου-Κου" ξεκίνησε και είχε μια εντυπωσιακή πρεμιέρα, στην πορεία εννοείται πως κινήθηκε πιο χαμηλά και το περασμένο Σαββατοκύριακο τα πράγματα ήταν δύσκολα. Αυτή η πορεία της εκπομπής σας ανησυχεί;


 

Καθόλου, καθόλου… Το ξέραμε ότι κάπως έτσι θα συμβεί. Είναι η εποχή, είναι, όμως, και η διαθεσιμότητα που υπάρχει στη ζώνη του Σαββατοκύριακου, γιατί επιστρέψαμε ως κανάλι μετά από πολύ καιρό. Η Μαρία είχε μια πρεμιέρα με εξαιρετικά ποσοστά αλλά δεν θα έμενε εκεί. Πιστεύω, λοιπόν, πως θα σταθεροποιηθεί και εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.


Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα παραμείνει από Οκτώβρη στη βραδινή ζώνη του καναλιού;


Το έχω πει πολλές φορές. Ναι, ο Γρηγόρης θα υπάρχει στο late night πρόγραμμά μας και γύρω από αυτό έχουμε ξεκινήσει ήδη συζητήσεις. Είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να δουλέψεις μαζί του πολλά πράγματα, γιατί τολμά και δοκιμάζεται. Στην τηλεόραση επιβάλλεται κανείς να τολμά και να ανανεώνεται.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ: "ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ"


 


 


ΤΟ
ΤΟ "ΜΠΡΟΥΣΚΟ" ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΖΩΝΗ


Τώρα για ένα κανάλι είναι σοφότερο πια να μην έχει στο δυναμικό του πολλούς σταρ της πρώτης γραμμής, αλλά παρουσιαστές που στοιχίζουν λιγότερο ή όχι;


Ποτέ δεν είναι εύκολη αυτή η απάντηση… Ομως, στον ΑΝΤ1 πιστεύουμε στα πρόσωπα και εγώ πιστεύω πολύ στα τηλεοπτικά πρόσωπα. Η τηλεόραση "είναι" πρόσωπα και αυτό δεν αφορά μόνο την ψυχαγωγία. Πάρτε την περίπτωση του Γιώργου Παπαδάκη. Ο,τι αντιρρήσεις κι αν έχει κάποιος, ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ένας άνθρωπος που εδώ και 24 χρόνια, επί τρεις ώρες καθημερινά, επιτυγχάνει να είναι πρωταγωνιστής, κυρίαρχος. Η τηλεόραση είναι πρόσωπα και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Και γι' αυτό ποτέ δεν είδα για παράδειγμα ως αντίφαση στο πρόγραμμά μας τη συνύπαρξη του Αντώνη Κανάκη με τον Θέμο Αναστασιάδη, όπως κάποιοι σχολίασαν…


 

Υπήρξαν φέτος προγράμματα που να "ζηλέψατε" στα αντίπαλα κανάλια;


Οχι, δεν μπορώ να σου πω ότι… ζήλεψα κάτι. Από την άλλη μεριά, πάντα υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως ήταν για παράδειγμα το "Παρτάλι" και η "Εθνική Ελλάδος". Η γνώμη μου, όμως, είναι ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι πολύ υψηλού κόστους γι' αυτή την εποχή.


Αυτή η χρονιά ήταν η χρονιά των "Ράδιο Αρβύλα", σάρωσαν…


Οι "Ράδιο Αρβύλα" για μένα είναι κορυφή. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Είναι η σημαία μας. Είναι η εκπομπή που τα τελευταία χρόνια μάς "δίνει" τα περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά στην εικόνα μας. Είναι μια διαφορετική τηλεόραση και βλέπετε και την ακεραιότητά τους σε ό,τι έχει να κάνει με τη σάτιρά τους και την πολιτική.


Μένουν ΑΝΤ1;


Μένουν ΑΝΤ1. Αυτή είναι η επιθυμία μας και προς τα 'κει προχωρούν οι συζητήσεις μας.


Το ίδιο ισχύει και για το "Ολα" και τον Θέμο Αναστασιάδη;


Εννοείται. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που διαβάζω στον Τύπο, αλλά δεν ισχύουν. Η πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε.


Ο Γιώργος και η Φαίη θα είναι μαζί του χρόνου στο "Πρωινό";


Γιατί, υπήρξε ποτέ κάποια άλλη περίπτωση;


Το ότι ο Γιώργος είναι τόσο χειμαρρώδης και εκφράζεται πολλές φορές με τόσο έντονο τρόπο, αυτό δεν είναι κάτι που σας ενοχλεί;


Ο Γιώργος κάθε πρωί λέει τη γνώμη του, είναι κακό αυτό; Εξάλλου αυτά που λέει φέρουν την υπογραφή του, δεν κρύβεται, δεν τα λέει ανώνυμα και η τηλεόραση χρειάζεται ανθρώπους που να μη φοβούνται να πουν την άποψή τους.


Δεν έχετε ενοχληθεί ποτέ με τα όσα έχει πει δύο χρόνια τώρα μέσα από το "Πρωινό";


Οχι και είναι και μία από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα και με τον Γιώργο και με τη Φαίη. Ο Γιώργος είναι εκπληκτικός παρουσιαστής και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στο "Voice". Η Φαίη είναι από τις καλύτερες παρουσιάστριες που έχω δει. Με ένστικτο, ζεστασιά, μεταδοτικότητα και πολλές ικανότητες ακόμα. Στην πρωινή ζώνη έχουν και οι δύο πολύ μέλλον ακόμη.


Δούκισσα Νομικού…


Η Δούκισσα είναι σταθερή συνεργάτις. Την πιστεύω πάρα πολύ και θεωρώ πως το τηλεοπτικό μέλλον τής ανήκει. Μάλιστα, η Δούκισσα είναι πολύ καλή και στο "Ολα", όπου ο Θέμος και ο Βαγγέλης Περρής είναι "σχολείο". Εκεί θεωρώ πως σημειώνει μεγάλα βήματα προόδου, τσαλακώνεται, κερδίζει…


Πώς είδατε την είσοδο του Μάρκου Σεφερλή στον χώρο της παρουσίασης και της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας…


Ο Μάρκος πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι ηθοποιός. Θαρρώ ότι είναι πολλές ώρες στον αέρα. Τρεις ώρες στον αέρα κάθε μέρα και παράλληλα και με κάτι που είναι πολύ προσωποπαγές, όπως ήταν αυτό που έκανε κάθε Παρασκευή στο prime-time, είναι πάρα πολλές. Εκανε μία προσπάθεια. Η έκθεση όταν βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο κανάλι είναι πολύ μεγάλη κι εκεί μεγεθύνονται και η αποτυχία και η επιτυχία.


Ελεονώρα Μελέτη. Πώς σας φάνηκε η… βιωματική, τηλεοπτική της προσπάθεια και η παρουσία της στο κεντρικό δελτίο του Epsilon;


Τον πιλότο της εκπομπής της τον είχα δει, είχε ένα ενδιαφέρον, αλλά είχε και πολλά ρίσκα. Είναι δύσκολες αυτές οι εκπομπές. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως η Ελεονώρα έχει μία θέση στην tv. Οσο για το δελτίο, δεν την έχω δει πολύ.


Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης. Η έκπληξη της χρονιάς;


Ναι, ήταν έκπληξη. Την Κατερίνα βέβαια την ήξερα και είχα δουλέψει και μαζί της στον Alpha. Μου άρεσαν και έδεσαν μεταξύ τους τηλεοπτικά παραπάνω απ' ό,τι περίμενα. Μου άρεσαν και μου άρεσε και η τηλεοπτική ελευθερία του Κρατερού.


Πώς βλέπετε την πορεία των "Αποκαλυπτικών"; Υπάρχει μια τάση επιστροφής σε μια παλιότερη τηλεοπτική εποχή-μόδα;


Οχι, αυτό είναι μια πραγματικότητα που κυρίως εσείς οι δημοσιογράφοι αρνείστε ότι υπάρχει. Η ανάγκη του κοινού για μια τέτοιου είδους πληροφόρηση που συνδυάζει διάφορα στοιχεία και χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το μοντέλο του Star, όπου εκεί ο Σταμάτης Μαλέλης το είχε βρει και διαχειριστεί εξαιρετικά. Και με το μεσημεριανό του και με την "Πρωινή Μελέτη", πάνω στη λογική της οποίας κινήθηκε τώρα και ο Alpha με το "Happy Day". Και για να επιστρέψω σε αυτό που σου έλεγα, η ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού και γι' αυτής της μορφής τις εκπομπές υπάρχει. Τώρα το σε τι δοσολογία είναι πάντα το ζητούμενο, από ποιο κανάλι, σε τι εικόνα.


Ποια είναι η γνώμη σας για τη Ναταλία Γερμανού και για το επόμενο τηλεοπτικό βήμα που επιχείρησε φεύγοντας από τον ΑΝΤ1;


Προσπαθεί… Νομίζω, όμως, πως πρέπει να τολμήσει να κάνει ανοίγματα επί της ουσίας και να μη μένει στην επιφάνεια.


Η… μεταμεσονύχτια προσπάθεια του Θοδωρή Αθερίδη στο "Αργά" ήταν πετυχημένη;


Μου άρεσε… Είναι μια εκπομπή του Νίκου Μαστοράκη, την έχει "στοιχειώσει" με την παρουσία του, όμως, ναι, ο Θοδωρής μου άρεσε. Βλέπετε, είναι σε ένα μικρό κανάλι, στο Action24, και παρ' όλα αυτά κατάφεραν να κάνουν κάτι που να κινήσει το ενδιαφέρον και να συζητιέται, γιατί είχαν μεράκι.


Και από Οκτώβρη τι έρχεται στον ΑΝΤ1; Τι θα περιλαμβάνει το "μενού";


Στόχος είναι να έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα. Ενα μείγμα προγράμματος που θα υπάρχει πρωινή και απογευματινή ζώνη, θα υπάρχει μυθοπλασία στο 9 με 11 μ.μ., όπως το "Μπρούσκο" που του αλλάζουμε ζώνη και το "Ταμάμ". Αλλά και κάποιες ακόμη σειρές που τώρα συζητάμε. Θα βγει στον αέρα το "Familiar", το "Ρουά Ματ", μέσα στο 2016 το "Voice" και βεβαίως θα υπάρχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και η ζώνη του late night.


Η ΜΑΙΡΗ, Ο ΑΝΤ1, ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΥΓΓΑΡΕΖΟΣ


Επειδή όλη την περασμένη εβδομάδα ζήσαμε την αγωνία της τηλεοπτικής αποκατάστασης του Δημήτρη Ουγγαρέζου, τελικά έρχεται στον ΑΝΤ1 και αναλαμβάνει δράση μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη;


Δεν έχει συμβεί κάτι με τον Δημήτρη. Οταν και εφόσον συμβεί κάτι, θα το ακούσετε. Απ' ό,τι γνωρίζω ο Δημήτρης βρίσκεται στο "Mega με μία", η Μαίρη είναι στο "Πρωινό". Με τη Μαίρη τώρα το ότι συζητάμε διάφορα πράγματα είναι αλήθεια. Εχουμε μία σταθερή σχέση, την πιστεύουμε πολύ και είναι στις σκέψεις κάποια εκπομπή για την απογευματινή, καλοκαιρινή ζώνη.


 


Νάνσυ Νικολαΐδου εφημερίδα Έθνος 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X