Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Άστατος κύκλος και εγκυμοσύνη – Όλες οι λεπτομέρειες
Άστατος κύκλος και εγκυμοσύνη - Όλες οι λεπτομέρειες thumbnail

Άστατος κύκλος και εγκυμοσύνη – Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Είμαι 20 χρονών και ενώ παλαιότερα είχα σταθερό κύκλο 28 – 30 ημερών τους τελευταίους μήνες ο κυκλος μου διαρκεί απο 21 εως και 30 μέρες Ενδεικτικά τους τελευταίους μήνες είχα κύκλο 21 ημερών μετα 25 ημερών και μετα 23 ημερών. Δεν έχω συχνές σεξουαλικες επαφες. Όμως αυτη τη φορά είχα σεξουαλική επαφή την 19η – 20η μέρα του κύκλου μου χωρις προφυλάξεις. Είμαι στην 27η μερα του κύκλου μου και δεν εχω αδιαθετήσει. Υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης; Και αν ναι πότε με συμβουλεύετε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης για να είναι πιο αξιόπιστο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Σύμφωνα με όσα περιγράφετε, από τη στιγμή που ο κύκλος σας είναι μεταξύ 21 και 30 ημερών, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μη βρισκόσασταν σε γόνιμες ημέρες. Καλό είναι όμως να διερευνήσετε γιατί έχετε άστατο κύκλο και να κάνετε κάποιες εξετάσεις.


Επίσης καλό είναι να βρείτε κάποια μέθοδο αντισύλληψης που να σας προστατεύει  από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Σήμερα υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν και που να ταιριάζουν στις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες.


Στην περίπτωση που η καθυστέρηση συνεχιστεί πέραν του συνηθισμένου, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης, για να έχετε μια πρώτη ένδειξη. Σχετικά με την αξιοπιστία των τεστ εγκυμοσύνης μπορείτε να πάρετε εδώ περισσότερες πληροφορίες.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X