Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος μυοκαρδίου σε άτομα ύστερα από αρθροπλαστική ισχίου
Αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος μυοκαρδίου σε άτομα ύστερα από αρθροπλαστική ισχίου  thumbnail

Αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος μυοκαρδίου σε άτομα ύστερα από αρθροπλαστική ισχίου


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland βρήκαν ότι άτομα που υπεβλήθησαν σε αρθροπλαστική ισχίου μετά από κάταγμα ισχίου εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα μυοκαρδίου καθώς και περισσότερες πιθανότητες για επακόλουθη θνητότητα σε σχέση με τα άτομα στα οποία το κάταγμα ισχίου αντιμετωπίστηκε με ανοικτή ανάταξη, εσωτερική οστεοσύνθεση."Η θνησιμότητα επακόλουθη του εμφράγματος του μυοκαρδίου είναι αυξημένη μετά από επέμβαση στο ισχίου. Πιστεύουμε ότι ο έλεγχος ρουτίνας για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του αποτελέσματος σε αυτόν τον πληθυσμό" αναφέρει η ερευνήτρια Nathalie Urrnaga.


Η Urrnaga και οι συν. συνέλεξαν δεδομένα από το Healthcare Cost and Utilization Project Nationwide Inpatient Sample και αξιολόγησαν τα αποτελέσματα από 2.275.944 χειρουργείων προερχόμενα από κατάγματα ισχίου χαμηλής ενέργειας σε ασθενείς ηλικίας 65 ετών και άνω. 63.4% των περιπτώσεων αυτών υπεβλήθησαν σε ανοικτή ανάταξη και εσωτερική οστεοσύνθεση, 34% σε ημιαρθροπλαστική και 2.6% σε ολική αρθροπλαστική ισχίου.


Συνολικά, έμφραγμα του μυοκαρδίου παρατηρήθηκε σε 2.2% των περιπτώσεων. 2.5% των ασθενών με ημιαρθροπλαστική εμφάνισαν επιπλοκές του μυοκαρδίου ενώ σε ασθενείς με ανοικτή ανάταξη και εσωτερική οστεοσύνθεση το ποσοστό ήταν 2%. Σχετικά με τη θνησιμότητα προκαλούμενη από έμφραγμα του μυοκαρδίου ο κίνδυνος ήταν αυξημένος κατά 18.2% σε ασθενείς που υπεβλήθησαν σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου ενώ ο συνολικός κίνδυνος ήταν 8 φορές υψηλότερος στους ασθενείς που τελικά εμφάνισαν επιπλοκές του μυοκαρδίου.


 


Πηγή:


Healio/Orthopedics Today

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X