Γιώργος Τσιριγώτης. Τα 4 πρόσωπα ενός τενόρου!

«4 πρόσωπα ενός τενόρου»

στο Ηalf Note Jazz Bar

Η πρώτη του εμφάνιση -τον Μάρτιο- στη σκηνή του Half Note, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση! Για άλλη μια φορά, απόψε το βράδυ, στις 10.00μ.μ. ο Γιώργος Τσιριγώτης επανέρχεται για να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές συγκίνησης και πάθους! Ξεδιπλώνει με περισσή μαεστρία τα 4 μουσικά του πρόσωπα, τα «4 πρόσωπα ενός τενόρου», όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορεί την παράστασή του.

 

“Ήθελα αρκετό καιρό να παίξω στο Half Note, περίμενα όμως το κατάλληλο project. Έπρεπε να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα το οποίο να μπορεί να φανερώνει όλα αυτά για τα οποία δουλεύω σχεδόν δεκαπέντε χρόνια τώρα. Μόνο σ’ ένα πρόγραμμα με λαϊκά ή παραδοσιακά τραγούδια, αυτό δεν γίνεται. Οι αρετές του μουσικού και του τραγουδιστή δεν ξεδιπλώνονται όλες. Και είναι ανάγκη για εμένα αυτό γιατί το τραγούδι είναι έκφραση” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Οι συνεργάτες μου είναι καταπληκτικοί μουσικοί και καλά παιδιά, πάνω τους βασίζεται και η εξέλιξη και το πέρασμα στην επόμενη γενιά που ακολουθεί. Ο Θανάσης Βασιλάς για παράδειγμα συνεργάζεται έξι χρόνια με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με τον Κατσιγιάννη έφτιαξαν την Εστουδιαντίνα, επόμενο είναι ότι όλες αυτές οι εμπειρίες περνούν μέσα από το παίξιμο του μουσικού το οποίο αγγίζει τις καρδιές και πλάθει την αισθητική του κοινού.

Ξεκινώντας με άριες και ναπολιτάνικες καντσονέτες, περνώντας στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη με τραγούδια που κύριο εκπρόσωπο έχουν τον Αντώνη Νταλγκά, συνεχίζοντας με Βασίλη Τσιτσάνη και Μίκη Θεοδωράκη και δείχνοντας τέλος το σύγχρονο πρόσωπό του, παίζοντας τα καινούργια του τραγούδια γραμμένα από τους Ανδρέα Κατσιγιάννη και Νίκο Πιτλόγλου.

Μαζί του οι δεξιοτέχνες: Παναγιώτης Παπαγεωργίου: πιάνο, Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο, Θανάσης Βασιλάς: μπουζούκι.

Ο Γιώργος Τσιριγώτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου έμαθε να παίζει και να τραγουδά τα λαϊκά μας τραγούδια.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έζησε για δέκα χρόνια. Εκεί, μελέτησε με εξαιρετικούς δασκάλους φωνητική και μουσική και συνεργάστηκε με γνωστούς μαέστρους της Β. Καλιφόρνιας, διεθνείς μουσικούς και κλασικές ορχήστρες (Zoila Munoz, Michael Goodwin, Marla Volovna), τραγουδώντας όπερες και άριες, κυρίως του ιταλικού ρεπερτορίου. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε μικρότερα μουσικά σχήματα παίζοντας παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας και της Μεσογείου.

Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται στενά με κάποιους από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τους: Κυριάκο Γκουβέντα, Θανάση Βασιλά, Ντάσο Κούρτη, Θανάση Σοφρά καθώς και με τον Μανώλη Καραντίνη και τον Ανδρέα Τσεκούρα, κάνοντας αφιερώματα για τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Αν θέλετε να κάνετε ένα μικρό ταξίδι στις μελωδίες του Γιώργου Τσιριγώτη πριν την αυριανή παράσταση δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη σελίδα  http://www.youtube.com/channel/UCgAyIioz6fDjJstOLKszZIw?feature=watch  ή στην επίσημη σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/pages/Giorgos-Tsirigotis/118667334985289

Info!

Ώρα έναρξης 10μμ.

To half Note βρίσκεται στην οδό Τριβωνιανού 17, στο Μετς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο  2109213360. Για κρατήσεις στο 2109213310.

Θέλετε να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις; Ελάτε εδώ!

Σχετικά άρθρα