Γούντι Άλεν-Μπραντ Πιτ.Γυρίζουν ταινία στην Ελλάδα;

Athens by night από τον μετρ του αμερικανικού κινηματογράφου Γούντι Άλεν. Τα επόμενα σχέδια του δημοφιλούς ηθοποιού, σκηνοθέτη και  σεναριογράφου είναι καρυκευμένα με άρωμα βασιλικού από τα σοκάκια της Πλάκας και πολλή οργή για την μνημονιακή πολιορκία των Αθηνών. Ο Γούντι Άλεν, μετά τη Ρώμη, στέλνει το δικό του μήνυμα στην τρόικα και την Αγκελα Μέρκελ, βάζοντας πλάτη για όσα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή Αμερικανός σκηνοθέτης επιθυμεί να συνεχίσει τον κύκλο των ταινιών του με θέμα τις ιστορικές πόλεις της Ευρώπης με μια ταινία- ύμνο για την Αθήνα. Το γεγονός αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που δοκιμάζεται τόσο σκληρά και βάλλεται από παντού.

Ο πλέον διάσημος καλλιτέχνης του πλανήτη, ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν, Γούντι Άλεν, αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας στις αρχές Μαϊου.

Ο Γούντι Άλεν, που δεν ονειρεύτηκε ποτέ “να φθάσει στην αθανασία μέσω της δουλειάς του, αλλά αν φθάσει εκεί χωρίς να πεθάνει”, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αγαπά την Ελλάδα. Μάλιστα, έχει πάρει θέση για την κρίση, σύμφωνα με αμερικανικό blog, λέγοντας ότι “μόνο αν απομακρυνθεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα θα σταματήσουν τα προβλήματα”.

Καστ πολλών αστέρων

Ο σπουδαίος δημιουργός της Έβδομης Τέχνης, που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το χρυσό αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με 9 Χρυσές Σφαίρες και άλλα 77 βραβεία και 83 υποψηφιότητες, είχε επισκεφθεί ινκόγκνιτο στο παρελθόν τη Σκιάθο και είχε φύγει γοητευμένος.

Επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι και πάλι στο ταπεινό νησί του Παπαδιαμάντη για να κάνει ρεπεράζ για τη νέα του ταινία. Εξόρμηση έκανε και σε διάφορα μέρη της Κεφαλλονιάς, για να βρει ποια από αυτά θα φιλοξενήσει στα κάδρα του φιλμ που ετοιμάζεται να γυρίσει. Αυτό φέρει τον προσωρινό τίτλο Athens by night και διηγείται τη ζωή ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες τον ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πιτ, ενώ την Ελληνίδα αγαπημένη του θα υποδυθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η Πενέλοπε Κρουζ. Μάλιστα, εδώ και καιρό βρίσκεται στη χώρα μας το 11μελές συνεργείο των συνεργατών του Γούντι Άλεν για αν ολοκληρώσει το ρεπεράζ της ταινίας, το σενάριο της οποίας συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Οστερ. Τα περισσότερα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, γύρω από την περιοχή της Πλάκας, στην Κεφαλλονιά, στη Σκιάθο και τη Λέσβο.

Έτσι, μετά τις ταινίες του “Βίκυ, Κριστίνα, Μπαρτσελόνα”, “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” και “Από την Ρώμη με αγάπη”, ο Γούντι Άλεν θα συνεχίσει την ιδιότυπη περιοδεία του στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κινηματογραφώντας την Αθήνα της κρίσης και των συσσιτίων, για να μάθουν σε όλο τον πλανήτη τι περνούν οι Έλληνες.

Κύριο μέλημα του Γούντι Άλεν είναι να μεταδώσει, μέσα από τη νέα του ταινία, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, κάτι που, με τον τρόπο του, προσπαθεί να κάνει κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα. Το έχει ξανακάνει το 2006, όταν με την ιδιότητα του μουσικού άφησε για λίγο το Carlyle Club, στη Madison Avenue και πλαισιωμένος από την μπάντα της Νέας Ορλεάνης, εμφανίστηκε με το κλαρινέτο του στο κέντρο της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, χαρίζοντας στο κοινό μια γεύση από την σύγχρονη ανατρεπτική και ρηξικέλευθη νεοϋορκέζικη δημιουργία. Κάτι που επανέλαβε δύο χρόνια αργότερα με την εμφάνισή του στο θέατρο Badminton.

 

Σχετικά άρθρα