Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο Θανάσης Λάλας είδε την έκθεση του Γ.Μηλιού
Ο Θανάσης Λάλας είδε την έκθεση του Γ.Μηλιού thumbnail

Ο Θανάσης Λάλας είδε την έκθεση του Γ.Μηλιού

 


 


Αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εικαστική εμπειρία κλέψτε χρόνο από την προγραμματισμένη σας καθημερινότητα και επισκεφθείτε το Μουσείο Μπενάκη. Αυτό τον καιρό φιλοξενούνται έργα μιας ζωής του Γιώργου Μηλιού.


 


Ποιος είναι ο Γιώργος Μηλιός;


 


Για μένα ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς της εποχής μας. Σαν άνθρωπος είναι πολύ χαμηλών τόνων, σεμνός, επίμονος, εμμονικός, πιστεύει ακόμα στη ζωγραφική όσο λίγοι εικαστικοί σήμερα. Ένας άνθρωπος που αποφάσισε σε μία πεδιάδα να χωρέσει μια θάλασσα, σε μια κόκκινη ακανόνιστη λαδιά να ζωντανέψει μια καρδιά που αιμορραγεί. Ένας άνθρωπος που ανακάλυψε  μια ωριμότητα ικανή να κατοικηθεί από ένα παιδί, μια σκάλα να μένει όρθια στο λευκό, ένα γράμμα να καβαλάει ένα άλλο γραμμα και να γεννάει λέξη. Ένας κατοικίδιος, που ξέρει στη μοναξιά και την απομόνωση να ταξιδεύει, ένας Έλληνας που ξέρει ότι οι συμπατριώτες του είναι οι ευαίσθητοι, κι ας μιλάνε άλλες γλώσσες κι ας είδαν εικόνες άγνωστες σε αυτόν. Ξέρει καλά ο Μηλιός να εμπιστεύεται το σκοτάδι, να ζωγραφίζει την άγνοια, να νοιώθει ελεύθερος στο ελάχιστο, στο ατελείωτο.


 


Δεν πρεπει να χάσετε αυτή την έκθεση. Μια χειραψία με το ενδιαφέρον!


 


Θανάσης Λάλας


  


 


  


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X