Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Φλεβάρη τα εμβόλια φυματίνης
Φλεβάρη τα εμβόλια φυματίνης thumbnail

Φλεβάρη τα εμβόλια φυματίνης

Στην προμήθεια των απαραίτητων δόσεων φυματίνης προχωρά η χώρα, μετά την αίσθηση που προκάλεσε η είδηση της αδυναμίας διάθεσης του βιολογικού παράγοντα από το Ινστιτούτο Παστέρ, που ανέδειξε και το Virus (εδώ).


Συγκεκριμένα, εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων θα γίνει η άμεση προμήθεια 150.000 δόσεων φυματίνης, αλλά και 40.000 δόσεων του εμβολίου BCG που είναι απαραίτητα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας από τη φυματίωση.


Την παραπάνω διαβεβαίωση εξέφρασε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπούλη.


Όπως υποστήριξε ο κ. Ξανθός, το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην περιορισμένη διάθεση εμβολίων από το Δανικό Ινστιτούτο SSI, από το οποίο προμηθεύεται τα εμβόλια και το Ε.Ι. Παστέρ.


Πάντως, με βάση τον Εθνικό Εμβολιασμό θα υλοποιηθεί κανονικά η εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού μέσω των κέντρων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, με ευθύνη των Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας των Περιφερειών.


Ο Υπουργός έσπευσε, παράλληλα, να διευκρινίσει πως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η Ελλάδα δεν θεωρείται χώρα ενδημική σε ότι αφορά τη φυματίωση, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων ετησίως. Τα κρούσματα αυτά αφορούν ειδικούς πληθυσμούς (έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα ΧΕΝ, Ρομά, μετανάστες από χώρες με υψηλά ποσοστά νοσούντων από TBC στο γενικό πληθυσμό κ.α).


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X