Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Δημόσιες τουαλέτες: Πώς θα προστατευθείτε από τα μικρόβια (βίντεο)
Δημόσιες τουαλέτες: Πώς θα προστατευθείτε από τα μικρόβια (βίντεο)   thumbnail

Δημόσιες τουαλέτες: Πώς θα προστατευθείτε από τα μικρόβια (βίντεο)


Σίγουρα έχει τύχει κάποια στιγμή να βρεθείτε στην ανάγκη να χρησιμοποιήσετε δημόσια τουαλέτα. Είτε πρόκειται για σχετικά ασφαλή περιβάλλοντα, όπως ένα εστιατόριο, είτε πιο συχνόχρηστα μέρη, όπως ένα πολύβουο εμπορικό κέντρο, μάλλον εκείνη τη στιγμή ευχηθήκατε να βρισκόσασταν στο σπίτι σας και συγκεκριμένα στη δική σας τουαλέτα.
Στο νέο βίντεο της δημοφιλούς σειράς Asap Science, θα δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε από τα μικρόβια που υπάρχουν στις δημόσιες τουαλέτες.


 


 

Όπως εξηγεί ο αφηγητής, οι δημόσιες τουαλέτες δεν αποτελούν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, απειλή για την υγεία μας. Σε ορισμένους χώρους του ίδιου του σπιτιού μας, κυρίως στην κουζίνα, υπάρχουν περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι σε μια σχετικά καθαρή λεκάνη.


Παράλληλα, το δέρμα μας είναι «ειδικά σχεδιασμένο» ώστε να αποτελεί φραγμό για τους μικροοργανισμούς. Εκτός κι αν υπάρχει στην επιδερμίδα κάποια πληγή ή το ανοσοποιητικό είναι εξαιρετικά εξασθενημένο, παθογόνα μικρόβια όπως το Εσερίχια κόλι (E. coli) δεν βρίσκουν την απαραίτητη δίοδο ώστε να μολύνουν τον οργανισμό.


Η επικάλυψη της λεκάνης με χαρτί υγείας ίσως περιορίσει την έκθεση στα μικρόβια, ωστόσο πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι κάθε φορά που κάποιος τραβά το καζανάκι στη δημόσια τουαλέτα εξαπλώνονται μέσω των σταγονιδίων τα μικρόβια σε κάθε επιφάνεια εντός της τουαλέτας, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη λεκάνη.


Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο κίνδυνος μόλυνσης προέρχεται κυρίως από την παράλειψη τήρησης των κανόνων υγιεινής, κυρίως το πλύσιμο των χεριών, και την επακόλουθη επαφή με διόδους πρόσβασης των μικροοργανισμών, όπως το στόμα, η μύτη και τα μάτια. onmed
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X