Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Πόσα μικρόβια μεταφέρετε στο σπίτι σας από τα παπούτσια;
Πόσα μικρόβια μεταφέρετε στο σπίτι σας από τα παπούτσια; thumbnail

Πόσα μικρόβια μεταφέρετε στο σπίτι σας από τα παπούτσια;

Έχετε διερωτηθεί ποτέ πόσα μικρόβια μεταφέρετε στο σπίτι σας από τα παπούτσια σας;


Μια μελέτη από τον Δρ Charles Gerba, μικροβιολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, διερεύνησε τα μικρόβια που συλλέγονται στα παπούτσια μας και διαπίστωσε μεγάλο αριθμό βακτηρίων, τόσο στο κάτω μέρος και στο εσωτερικό των υποδημάτων!


Κατά μέσο όρο βρέθηκαν 421.000 μονάδες των βακτηρίων στο εξωτερικό του παπουτσιού και 2.887 στο εσωτερικό. Μερικά από τα βακτήρια που βρέθηκαν στα παπούτσια είναι:


- η Escherichia coli, που προκαλεί λοιμώξεις του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος,  μηνιγγίτιδα και διάρροια,


-η Klebsiella pneumonia


-και το Serratia ficaria.


«Το 96% των παπουτσιών που… εξετάστηκαν, είχαν κωλοβακτηρίδια, έναν ιό που βρίσκεται στα κόπρανα» λέει ο μικροβιολόγος Charles Gerba. Τα μικρόβια αυτά προέρχονται είτε από ακαθαρσίες ζώων ή από δημόσιες τουαλέτες.


Τα μικρόβια είναι τόσο ανθεκτικά που, ακόμα και αν έχετε να κάνετε μεγάλη απόσταση μέχρι το σπίτι, η μόλυνσή είναι δεδομένη.  Στο 27% των παπουτσιών βρέθηκαν ακόμα επτά ιοί που, σε περίπτωση που έρθουν σ” επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.madata

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X