Αρχική / Σχέσεις / Η κόρη μου ανακάλυψε ότι ο φίλος της είναι gay: Τι να κάνω;
Η κόρη μου ανακάλυψε ότι ο φίλος της είναι gay: Τι να κάνω;  thumbnail

Hλίας, 50 ετών

Η κόρη μου ανακάλυψε ότι ο φίλος της είναι gay: Τι να κάνω;

Καλησπέρα σας


Είμαι 50 ετών και η κόρη μου είναι 17 ετών και είχε σχέση με ένα αγόρι από το σχολείο της μέχρι πρότινος, ένα αγόρι που καλλωπιζόταν υπερβολικά, έβαζε κρέμες, ασχολούταν όλο με τον εαυτό του και με τα ρούχα του… Πρόσφατα της αποκάλυψε ότι είναι γκέι και τη χώρισε είναι πολύ στεναχωρημένη με το γεγονός αυτό και δε ξέρω πώς να την παρηγορήσω και τι να της πω.


Σας ευχαριστω πολύ θα περιμένω μια συμβουλή σας. 


 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς 


Αγαπητέ αναγνώστη,


Όλοι οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν στα παιδιά τους τα εφόδια για να επιτύχουν στη ζωή τους και να είναι ευτυχισμένα. Για τους γονείς, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθούν το παιδί τους να πληγώνεται και να στεναχωριέται. Είναι μέρος της ζωής να απογοητευόμαστε και με αυτό το τρόπο παίρνουμε  και κάποια μαθήματα για τη συνέχεια.


Είναι πολύ όμορφο και συγκινητικό που στείλατε ερώτηση για να βρείτε τρόπους να υποστηρίξετε τη κόρη σας. Πρέπει να είστε ένας πατέρας που νοιάζεται πολύ για τη κόρη του και η ίδια έιναι τυχερή που σας έχει. Μέρος της συνεχιζόμενης δουλειάς σας σαν γονιός είναι να θέλετε το καλό της. Σχετικά με το ερώτημα σας, πρέπει να σημειώσω ότι συμπεριφορές, όπως η ματαιοδοξία ή η θηλυπρέπεια δεν έχουν σχέση, ούτε αποτελούν ενδέιξεις για το σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου. Ένας ετεροφυλόφιλος μπορεί να προσέχει την εμφάνιση του όσο και ένας ομοφυλόφιλος.


Κατανοώ την προσπάθεια σας να απαλλάξετε το παιδί σας από τη στεναχώρια του αλλά μπορεί απλώς να χρειάζεται να περάσει ο καιρός για να μην πονάει πια. Ίσως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορέιτε να πείτε πέρα από το προφανές, ότι είστε δίπλα της για ό,τι θελήσει. Δείξτε της την υποστήριξη σας και ρωτήστε την τι θα ήθελε αυτή από εσάς. Μπορει να χρειάζεται να σας μιλήσει και εσείς να την ακούσετε. Αν θέλετε να της δώσετε μια συμβουλή ίσως θα ήταν χρήσιμο να της θυμίσετε ότι είναι ευτυχές γεγονός όταν ο κάθε άνθρωπος, όπως το πρώην αγόρι της, βρίσκει το θάρρος να ζεί όπως αισθάνεται και σύμφωνα με την ταυτότητα του. Το ίδιο φαντάζομαι θα επιθυμείτε και για αυτήν, να ζει τη ζωή της βάζοντας την ευτυχία της σαν προτεραιότητα.


 


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X