Αρχική / Πολιτισμός / City life / Βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας
Βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας thumbnail

Βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας

Από τη στιγμή της γέννησης μέχρι τον θάνατο, ο άνθρωπος περικλείεται από σχέσεις. Από το πρώτο βλέμμα της μητέρας και αργότερα τις οικογενειακές, φιλικές, σχολικές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις, ο άνθρωπος μαθαίνει να παίζει το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να διαμορφώνει την επικοινωνία του ανάλογα με τη μορφή κάθε επαφής. Πολλές φορές, όμως, ανακαλύπτουμε στην πορεία πως πολλά απ’ όσα θεωρούσαμε δεδομένα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις κάπου μπλοκάρουν – είτε από εξωτερικούς, είτε από εσωτερικούς μας παράγοντες.


Στα βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας θα διερευνήσουμε φέτος τον τρόπο που σχετιζόμαστε, τα εμπόδια, τις αμφιβολίες και τους φόβους μας, αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας.


Εξερευνώντας τον αντίκτυπο της κρίσης μέσα μας (Ιανουάριος – Ιούνιος 2014) και αναζητώντας την επικοινωνία (Οκτώβριος 2014- Ιούνιος 2015) στους δύο προηγούμενους κύκλους των βιωματικών εργαστηρίων δραματοθεραπείας, "ανακαλύψαμε" πως χτίζουμε τον εαυτό μας και την επικοινωνία μας για να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε κάθε σχέση μέσα μας.


Η Δραματοθεραπεία ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Ψυχοθεραπειών μέσω Τέχνης (όπως η μουσικοθεραπεία, η χοροθεραπεία και η εικαστική θεραπεία) και μπορεί να λειτουργήσει σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο. Στόχος της Δραματοθεραπείας είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου, να το διδάξει νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Βοηθά την έκφραση και πέρα από τον λόγο διευρύνει τον επικοινωνιακό ορίζοντα του ατόμου, κινητοποιεί την φαντασία και την χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας. Μέσα από τις τεχνικές της (role-playing, κίνηση, ζωγραφική, κατασκευή και αφήγηση ιστοριών, μάσκες κτλ.) επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του ατόμου και η ανάπτυξη του φάσματος των συναισθηματικών και κοινωνικών ρόλων που διαδραματίζει στη ζωή του, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος του σώματος στη κατεύθυνση της ψυχοσωματικής θεώρησης του ανθρώπου. 


Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών, Παγκράτι – Μετς


Συντονίστριες:


Ειρήνη Καβαλάρη, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, μέλος της ΕΔΠΕ


Ανδρονίκη Νικολακάκη, Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια


Μαρία Σούμπερτ, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΠΕ


Ώρες εργαστηρίων: 11.00-15.00


Σημείωση: Τα εργαστήρια είναι βιωματικά. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία αλλά για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.


Πρόγραμμα:


• Σάββατο, 14/5


"Αργοπεθαίνει"


• Σάββατο, 11/6


"Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε"


http://www.aeon-dramatherapy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=57


Διεύθυνση: Πρατίνου 72 Τηλέφωνο: 2107258741, e-mail: aeongr@otenet.gr


Σάββατο 14 Μαίου 2016, ώρες: 11:00


Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, ώρες: 11:00


Εισιτήρια


Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο: 30€, 20€ (για ανέργους)


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.


Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες


Τηλ. 6938255522, 6948276276, 6938560299


e-mail dramatherapylab@gmail.com


 


Πηγή: art&life.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X