Αρχική / Υγεία / Οδοντιατρική / Χρειάζονται τα δόντια του παιδιού μου καθαρισμό;
Χρειάζονται τα δόντια του παιδιού μου καθαρισμό; thumbnail

Χρειάζονται τα δόντια του παιδιού μου καθαρισμό;

H κυρία Τίνα Ροϊνιώτη, παιδοδοντίατρος, επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, εξηγεί γιατί είναι σημαντική η φροντίδα των παιδικών δοντιών.

Πώς μπορώ να προστατεύσω τα δόντια του παιδιού μου;

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας των δοντιών είναι η εφαρμογή σωστών μέτρων πρόληψης στη μικρή ηλικία.

Ποια είναι τα μέτρα αυτά;

Είναι ο καθαρισμός των δοντιών, η σωστή διατροφή, η χρήση φθορίου και οι συχνές επισκέψεις στον παιδοδοντίατρο. Στόχος σας πρέπει να είναι η διατήρηση της υγείας των δοντιών μέχρι την ηλικία των 16 – 18 ετών. Εάν το πετύχετε,  το παιδί σας θα έχει σε όλη του τη ζωή γερά δόντια.

Πότε πρέπει να ξεκινήσει ο καθαρισμός των δοντιών;

O παιδοδοντίατρος μπορεί να καθοδηγήσει τους γονείς ως προς τις ανάγκες καθαρισμού και φθορίωσης των νεογιλών δοντιών του παιδιού. Για παράδειγμα, μια καλή ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί καθαρισμό των δοντιών του είναι η ηλικία των 3 ετών. Επίσης, στην ίδια ηλικία πρέπει να γίνεται έλεγχος για τυχόν ύπαρξη τερηδόνας στα δόντια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «πέτρα» των δοντιών δημιουργείται και στα παιδικά δόντια και χρειάζονται καθαρισμό. Το παιδί μπαίνει σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης ανά εξάμηνο. Αργότερα, η φροντίδα στο ιατρείο εμπλουτίζεται με την τοπική εφαρμογή διαλύματος φθορίου στα δόντια του παιδιού και τη δημιουργία προληπτικών εμφράξεων στις οπές και σχισμές των μονίμων δοντιών. Οι προληπτικές επικαλύψεις τοποθετούνται εφάπαξ στα πίσω δόντια των παιδιών, στους τραπεζίτες και τα προστατεύουν κατά 99% από την τερηδόνα.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X