Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Μικρό προσδόκιμο ζωής για τους παχύσαρκους νέους!
Μικρό προσδόκιμο ζωής για τους παχύσαρκους νέους! thumbnail

Μικρό προσδόκιμο ζωής για τους παχύσαρκους νέους!

Οι νεαροί άνδρες που είναι παχύσαρκοι στα 20  και κάτι χρόνια τους είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές ασθένειες όταν φτάσουν στη μέση ηλικία και ακόμη χειρότερα, είναι λιγότερο πιθανό για εκείνους έστω και να φτάσουν στην ηλικία αυτή.

Οι επιστήμονες στο Aarhus University Hospital της Δανίας παρακολούθησαν την υγεία 6.500  22χρονωω Δανών που γεννήθηκαν το 1955 μέχρι που έφτασαν την ηλικία των 55 ετών. Όλοι οι άνδρες υποβλήθηκαν σε τεστ φυσικής κατάστασης κατά την έναρξη της μελέτης και το 83% διαπιστώθηκε πως είχε φυσιολογικό βάρος με μόλις έναν στους δέκα να θεωρείται υπέρβαρος και  1,5% να θεωρούνται παχύσαρκοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί από τους παχύσαρκους 22χρονους διαγνώστηκαν με διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, υπέστησαν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ή θρόμβωση του αίματος στα πόδια ή στους πνεύμονες ή είχαν πεθάνει μέχρι να φτάσουν τα 55.

Για κάθε μονάδα αύξησης του δείκτη σωματικής μάζας, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αυξάνεται κατά 5%, ενώ το ποσοστό του διαβήτη αυξήθηκε κατά 20%.  Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Open και οι συγγραφείς της προειδοποιούν πως : "Η παχυσαρκία σχετίζεται με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα. Στις επόμενες δεκαετίες, θα υπάρξει μια πρωτοφανής επιβάρυνση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X