Αρχική / Υγεία / Παθολογία / 7 σοβαρές ζημιές του αλκοόλ στο ανθρώπινο σώμα!
7 σοβαρές ζημιές του αλκοόλ στο ανθρώπινο σώμα! thumbnail

7 σοβαρές ζημιές του αλκοόλ στο ανθρώπινο σώμα!

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης αλκοόλ. Αυτό που είναι, ωστόσο, πολύ σαφές είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση ιδιαίτερα επί παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι αιτία ζημιών σε πολλά από τα όργανα του σώματος.

1.Σε ό,τι αφορά στον εγκέφαλο, το αλκοόλ προκαλεί σύγχυση και απώλεια μνήμης.

2.Επίσης, τα περιφερικά νεύρα καταστρέφονται προκαλώντας αλλαγές στις αισθήσεις και  μούδιασμα.

3.Το ήπαρ από την άλλη, είναι το όργανο που είναι επιφορτισμένο να λειτουργεί  προς διάσπαση του αλκοόλ. Ωστόσο, η παρατεταμένη υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ουλές στο ήπαρ και να οδηγήσει σε κίρρωση.

4.Το αλκοόλ μπορεί, ακόμη, να προκαλέσει παθήσεις του παγκρέατος και φλεγμονές του στομάχου. Σε ορισμένους ασθενείς μπορεί να πυροδοτήσει και πιθανή προδιάθεση στον καρκίνο του στομάχου.

5.Η περίσσεια αλκοόλης μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ανωμαλίες στην καρδιά και εξασθένηση του τοιχώματος του καρδιακού μυός…

6. Ενώ παράλληλα διαταράσσει τον φυσικό έλεγχο των λιπιδίων του αίματος και των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

7. Η παρατεταμένη υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει, ακόμη, επιπτώσεις στα οστά. Πιο συγκεκριμένα, προκαλεί λέπτυνση των οστών, οστεοπόρωση και μείωση της παραγωγής των κυττάρων του αίματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επίδραση του αλκοόλ διαφέρει από άτομο σε άτομο, αν και είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες θα πρέπει να θέτουν τα όριά τους στην κατανάλωση αλκοόλ οριοθετώντας ένα χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τους άνδρες.

8. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αλκοόλ είναι εθιστικό και ο εθισμός αυτός μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις κοινωνικές σχέσεις και την εργασία. Συχνά αυτό έρχεται πριν από τις φυσικές συνέπειες και  έχει τεράστιο αντίκτυπο στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μαζί σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό  από μικρή ηλικία ότι το αλκοόλ αντιμετωπίζεται με προσοχή και σεβασμό, ώστε να αποφευχθούν αυτές οι συνέπειες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X