Αρχική / Πολιτισμός / City life / Πήγα στο Off off festival 8 : Τι συμβαίνει κάθε βράδυ στο θέατρο Επί Κολωνώ
Πήγα στο Off off festival 8 : Τι συμβαίνει κάθε βράδυ στο θέατρο Επί Κολωνώ  thumbnail

Πήγα στο Off off festival 8 : Τι συμβαίνει κάθε βράδυ στο θέατρο Επί Κολωνώ

Για επτά συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιείται το φεστιβάλ στο θέατρο Επί Κολωνώ. Φέτος, τη όγδοη χρονιά,  είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω και εγώ.Νέες θεατρικές ομάδες πειραματίζονται ( και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο μπορώ να πω, μέσα από τη δική μου εμπειρία) στη σκηνή ενός θεάτρου που λειτουργεί ως φορέας πολιτισμού. Το θέατρο επί Κολωνώ δεν έχει καταφέρει μονάχα να φιλοξενεί ποιοτικές παραγωγές αλλά και να γεννά τέχνη. Στηρίζει τις νέες καλλιτεχνικές ομάδες προσφέροντας δωρεάν το χώρο του αλλά και την τεχνική υποστήριξη που χρειάζονται.Παλιό σχολείο έμαθα πως ήταν το κτίριό του. Σήμερα, το ανακαινισμένο κτίσμα λειτουργεί και πάλι παδαγωγικά. Για το κοινό που θέλει να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της εποχής. Για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να τις εκφράσουν.
Στην αυλή του παλιού σχολείου, τα βράδια, τα πηγαδάκια στήνονται από κοινό και πρωταγωνιστές. Θα ακούσεις συζητήσεις πολλές. Για τις καλοκαιρινές διακοπές, για την τέχνη αλλά και τον μικρόκοσμό της, για τις αγωνίες της καθημερινότητας. Ένας ωραίος τρόπος να περάσεις μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά. Και πάλι δεν είσαι πολύ κοινωνικό αρκεί που θα δεις μια ενδιαφέρουσα παράσταση. Εγώ είδα τους Κοσμοναύτες. Δυο άνδρες η τελευταία ελπίδα του κόσμου μιας και ένας μετεωρίτης απειλεί με καταστροφή τη γη. Μετοικούν σε έναν άλλο πλανήτη. Με  ένα λιτό σκηνικό φτιαγμένο από καθημερινά υλικά, με φθηνά κοστούμια και απολαυστικές ερμηνείες, κατάφερναν να ταξιδέψουν και σένα σε εκείνο το μακρινό μέρος, μπλέκοντας τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής με εκείνα τα καθημερινά. Για μια ξέχασα ότι βρισκόμουν στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν η Θεατρική Ομάδα ΚΑΣΤΑ, με τον Σταύρο Δάλκο, τον Γιώργο Καραχρήστο, τον Ιορδάνη Κασάπογλου  και την Έλια Ζαχαριουδάκη να έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια.


 Αν είναι έτσι και οι υπόλοιπες παραστάσεις αξίζει να παρεβρεθείς. Το φεστιβάλ διανύει τη δεύτερη εβδομάδα και αυτό είναι το πρόγραμμα…


Γιώργος Κολέτσος Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 20:45 & Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 22:00


Το τσίμπημα της σφήκας


Performance, βασισμένη στη  αληθινή ιστορία του διηγήματος, «Απέναντι Όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και σε ανθρώπινες μαρτυρίες επιβίωσης, για τα γεγονότα που σημάδεψαν βαθιά τη συλλογική ψυχή μας την Άνοιξη του 2007, στο Λούσιο ποταμό.


Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει τον πιο κακό της εαυτό παρασέρνοντας τον μικροσκοπικό άνθρωπο που παλεύει για μια ανάσα ζωής.


Η Ομάδα Rapel, προσπαθεί, ακροβατώντας με απόλυτο σεβασμό πάνω στο «σχοινί» ενός αληθινού ισχυρού γεγονότος, να συνδέσει τα νήματα που έρχονται από τις Αρχαίες Τραγωδίες, με το πρόσωπο μιας ιστορίας που μέσα από τη σύγχρονη τραγικότητά της, μας καλεί να μην την ξεχάσουμε.  Μιας ιστορίας που γεμάτη από τα αμείλικτα δικά της γιατί και πώς, ορίζει το νόημα της ανθρώπινης θέλησης, την απώλεια, τον αγώνα, τη ζωή αλλά και το θάνατο, το σεβασμό. Να δώσει όμως και ελπίδα. Να τιμήσει τον άνθρωπο και αυτούς που πάντα θα «φεύγουν».


Μια προσπάθεια επαφής και με τις 5 βασικές μας αισθήσεις, ίσως γιατί σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να βρούμε την 6η. Τη απόλυτα δική μας, τη μοναδική μας αγάπη, το ένστικτό για την αληθινή ζωή και τις αξίες μας.


Συντελεστές:


Θεατρική Ομάδα Rapel


Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Ισμήνη Πρωίου


Σκηνικά: Ιωάννα Λισγάρα


Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Σβολάκης


Ηχητικός Σχεδιασμός: Κώστας Νομικός


Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Αριστείδης Γεωργίου


Παίζουν:


Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Μαρία Παπαφωτίου


 


Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:45 & Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 22:00


Στη Γέφυρα


Τρεις χαρακτήρες εκπροσωπούν ή χτίζουν μια ολόκληρη κοινωνία πάνω σε μια γέφυρα. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ από τη μια όχθη στην άλλη δύσκολη, αφού η γέφυρα που τις ενώνει είναι σπασμένη. Το πρόβλημα τους κοινό, όμως όχι το κίνητρο και ο στόχος και η απάντηση. Η απάντηση σε τρία ερωτήματα.


Τι περιμένουμε από το θεό; Τι περιμένουμε από τον διπλανό μας;


Τι περιμένουμε από τον εαυτό μας" ή και με ανάποδη σειρά.


Συντελεστές:


Θεατρική Ομάδα:  Follow The White Rabbit


Κείμενο: Γιάννης Σοφικίτης


Σκηνοθεσία: Paul Pierro


Παραγωγή: Horizon Productions


Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Θρασυβουλίδη


Φωτογράφηση: Πέτρος Βήττας


Εικονοληψία trailer: Αντώνης Μανδρανής


Μοντάζ trailer: Χρήστος Δρούτσας


Παίζουν:


Γιώργος Στεφανουδάκης, Πέτρος Λιόντας, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος


Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 20:45 & Σάββατο 11 Ιουνίου στις 22:00
Η Φιλονικία


«Ποιος ξεκίνησε την απιστία στον έρωτα, ο άντρας ή η γυναίκα; Ένα πείραμα με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα θα γίνει για χάρη της Αυλής. Τέσσερα μωρά παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μεγάλωσαν και ανατράφηκαν από δύο δούλους επί δεκαοχτώ χρόνια, στην απομόνωση, και χωριστά το ένα από το άλλο. Ένα πείραμα άψογα προετοιμασμένο ξεκινά… Μια ιστορία που παρακολουθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά από το ξεκίνημα του κόσμου και της κοινωνίας. Τα παιδιά θα συναντηθούν τώρα μεταξύ τους για πρώτη φορά. Θα γνωρίσουν τη φύση, τον έρωτα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και με πρωτόγνωρα συναισθήματα, θα απιστήσουν… Τι έχει όμως περισσότερο σημασία σε όλα αυτά που θα συμβούν; Η απιστία στον έρωτα ή το ίδιο το πείραμα;»


Συντελεστές:


Θεατρική Ομάδα Μπελ Επόκ


Σκηνοθεσία: Ειρήνη Στρατηγοπούλου


Σκηνικά/Κοστούμια: Μπελ Επόκ


Μουσική: Χρήστος Στρατηγόπουλος


Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Κρομλίδης


Φωτισμοί: Ειρήνη Στρατηγοπούλου


 Παίζουν:


Κατερίνα Αθανασιάδη, Βαγγέλης Βογιατζής, Κατερίνα Γιαννούλη, Θανάσης Κρομλίδης, Πένυ Παπαγεωργίου, Κυριάκος Σαλής, Θέκλα Φλουρή, Άντρια Χατζηστεφάνου


 


Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:45 & Κυριακή 12 Ιουνίου στις 22:00


 


Πρόκειται για επτά ανθρώπους στην αίθουσα αναμονής ενός ψυχιατρείου που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους μέχρις ότου έρθει η στιγμή που θα εξεταστούν, αλλά ο γιατρός φαίνεται να είναι απασχολημένος με άλλον ασθενή στο γραφείο του και αργεί να εμφανιστεί. Έτσι δίνεται μια καλή αφορμή για μια πρώτη επικοινωνία ή καλύτερα μη επικοινωνία μεταξύ αυτών που περιμένουν.


Το νέο έργο του Νίκου Ορλώφ υπόσχεται ζωηρές, παράλογες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις βγαλμένες μέσα από τη ζωή και τη φαντασία. Αναμείνατε στο δωμάτιο μαζί μας!


 Συντελεστές:


Θεατρική Ομάδα Φαλακροί Άγγελοι


Σκηνοθεσία: Νίκος Ορλώφ


Σκηνικά/Κοστούμια: Γιούλη Βομπίρη


Φωτισμοί: Νίκος Ιωσήπου


Video: Νίκος Ιωσήπου


Παίζουν:


Νίκος Ορλώφ, Αλέξια Αδαμαντίδου, Γιούλη Βομπίρη, Κωνσταντίνος Κατσούγκρης, Μαριάννα-Κωνστάντζα Παπαντωνίου, Φανή Παρλή, Έλενα Στρατόγλου


Κυριακή 12 Ιουνίου στις 20:45 & Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 22:00


Ερωτικές επιστολές πορτογαλίδας μοναχής


 


Η Πορτογαλίδα μοναχή Μαριάννα Αλκοφοράντο ερωτεύτηκε παράφορα τον γάλλο αξιωματικό De Chamilly ο οποίος την εγκατέλειψε απρόσμενα. Οι επιστολές που του έγραψε από το 1667 ως το 1668, αποτελούν το πρώτο επιστολικό μυθιστόρημα. Σε αυτές διατυπώνεται με απλές λέξεις και ειλικρίνεια ο λαβύρινθος των σκέψεων και των συναισθημάτων μιας τρελαμένης από τον έρωτα ψυχής. 


Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε στη μετάφραση του Γιώργου Πράτσικα, εκδόσεις Γκοβόστη (1945)


Συντελεστές:


Θεατρική Ομάδα z2


Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Ζαχαριάδη, Γενοβέφα Ζάγγα


Σκηνικά/Κοστούμια: Δάφνη Παπαϊωάννου


Φωτογραφίες/Video: Αγγελίνα Βοσκοπούλου


Σχεδιασμός φωτισμού: Μίμης Δημόπουλος


 


Παίζουν:


Χρυσούλα Ζαχαριάδη, Γενοβέφα Ζάγγα


Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά


 


Μπορεί να είναι μια από τις παραστάσεις της επόμενης χρονιάς! Άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν οι παραστάσεις των συμμετεχόντων συνεχίστηκαν είτε στο ίδιο θέατρο είτε σε κάποιο άλλο. 


 


Υποσημείωση: Διαρκεί μέχρι τις 28 Ιουνίου και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρεις στο website του θεάτρου Επί Κολωνώ. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X