Αρχική / Πολιτισμός / City life / «Σάλος» για το μέλλον της ΕΕ με τη Σοφία Μαυραγάνη – Πειραιώς 260
«Σάλος» για το μέλλον της ΕΕ με τη Σοφία Μαυραγάνη - Πειραιώς 260  thumbnail

"Σάλος" για το μέλλον της ΕΕ με τη Σοφία Μαυραγάνη – Πειραιώς 260

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη με το έργο της «Σάλος», στις 4 και 5 Ιουλίου, παίρνει σειρά στις παραστάσεις χορού του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260, Κτίριο Ε στις 22:30.


Σαν βουβό κύμα, ή κοινώς η αποθαλασσιά, ο σάλος λειτουργεί υπόγεια και κρυφά κάτω από τη φαινομενική υπόσταση των πραγμάτων κι είναι το στοιχείο που διερευνά μέσω της κίνησης και της σωματικής εκφραστικότητας, η Σοφία Μαυραγάνη, σε συνεργασία με τη Μπέτυ Δραμισιώτη: «Είναι η κρίση που ζούμε σήμερα σάλος του αμερικάνικου κραχ; Είναι η τρομοκρατία που αντιμετωπίζουμε σάλος της αποικιοκρατίας; Τι σάλο θα προκαλέσει η σημερινή μακροχρόνια ειρήνη στην Ευρώπη, που είναι όμως γεμάτη από φλέγοντα ζητήματα;» διερωτάται η παράσταση χωρίς να μένει μόνο σε αυτά τα ερωτήματα, προβληματίζεται και για την προβολή όσων ζούμε στο μέλλον.


Η παράσταση ερευνά τις εφαρμογές του σάλου στην ιστορική πραγματικότητα, προσεγγίζοντας τα γεγονότα αυτά που εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά του σάλου από το παρελθόν μέχρι σήμερα.


Διάρκεια: 55' χωρίς διάλειμμα 
 


http://greekfestival.gr/gr/events/view/sofia-mauragani%E2%80%8B-2016


 


Πηγή: amna.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X