Αρχική / Πολιτισμός / City life / Kύκλοι εργαστηρίων για το σύγχρονο θέατρο στην πράξη
Kύκλοι εργαστηρίων για το σύγχρονο θέατρο στην πράξη thumbnail

Kύκλοι εργαστηρίων για το σύγχρονο θέατρο στην πράξη

Α’ περίοδος: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2016


Πώς διαμορφώνεται το σύγχρονο θεατρικό τοπίο;
Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού μέσα σε αυτό;
Τι ακριβώς του ζητείται;
Και πώς θα το κάνει πράξη;


Τα εργαστήρια "Ό,τι μπορείς με ό,τι έχεις, όπου είσαι" για τρίτη χρονιά συνιστούν ένα άμεσο και αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης της θεατρικής πρακτικής. Επικεντρώνοντας στο θέατρο με τα ελάχιστα μέσα, τη σκηνική πράξη και τη λειτουργία του ηθοποιού, τα εργαστήρια παρουσιάζουν με απλό και πρακτικό τρόπο νέες ιδέες και μεθόδους πάνω στο σύγχρονο θέατρο και την περφόρμανς.


Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει σχεδιαστεί με σκοπό να είναι ευέλικτο και προσβάσιμο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής και ταυτόχρονα συστηματικό και εντατικό ώστε να παρέχει στους συμμετέχοντες εργαλεία χρήσιμα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.


Οι εισηγητές – καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών μοιράζονται την καλλιτεχνική τους εμπειρία και δουλεύουν στενά με τους συμμετέχοντες, βουτώντας στη δημιουργική διαδικασία μέσω των μαθημάτων, της συζήτησης, της δοκιμής και της έρευνας. Ο κάθε κύκλος των εργαστηρίων ολοκληρώνεται με μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση.


Διδάσκουν οι: Θέμελης Γλυνάτσης, Ακύλλας Καραζήσης, Βάσω Καμαράτου και Κώστας Κουτσολέλος, Σύλβια Λιούλιου και Όλια Λαζαρίδου, Νίκος Μαστοράκης, Περικλής Μουστάκης, Άντζελα Μπρούσκου, Αγγελική Παπαθεμελή, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννος Περλέγκας και Πρόδρομος Τσινικόρης.


Επίσης, τον Ιανουάριο του 2017 το Bios θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά το Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου, με την Γεωργία Μαυραγάνη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα ανακοινωθούν σύντομα.


Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου περιλαμβάνει τέσσερα εργαστήρια με τον Ακύλλα Καραζήση, τη Βάσω Καμαράτου και τον Κώστα Κουτσολέλο, τον Περικλή Μουστάκη και την Άντζελα Μπρούσκου.


Για προεξόφληση των εργαστηρίων προβλέπεται έκπτωση 15%. Εναλλακτικά, κάθε εργαστήριο εξοφλείται σε 2 ισόποσες δόσεις με την έναρξη των σεμιναρίων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Για συμμετοχή σε πάνω από ένα εργαστήριο, προβλέπεται έκπτωση 20%.


Πληροφορίες και συμμετοχές: 210 34 25 335 | SEMINARS@BIOS.GR


Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο BIOS Tesla, Πειραιώς 84


Υπεύθυνος εργαστηρίων: Κώστας Κουτσολέλος


Περισσότερα: 


http://www.bios.gr/events/1408/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X