Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Μήπως η τηλεόραση μας «κλέβει» χρόνια;
Μήπως η τηλεόραση μας «κλέβει» χρόνια; thumbnail

Μήπως η τηλεόραση μας "κλέβει" χρόνια;

Αν κάθεστε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας ειδήσεις, ψυχαγωγικές εκπομπές και σειρές, τότε δυστυχώς χάνετε λεπτά από τη ζωή σας, για αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά στο τηλεοπτικό κουτί και ιδανικά να μην αφιερώνουμε στη μικρή οθόνη πάνω από 1-2 ώρες την ημέρα.
Ερευνητές συνέκριναν τον κίνδυνο θανάτου με το χρόνο που οι συμμετέχοντες σε έρευνα περνούσαν κάνοντας καθιστικές δραστηριότητες (παρακολούθηση τηλεόρασης, εργασία σε υπολογιστή, οδήγηση) και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν ήταν εντυπωσιακά.
Ενώ δε βρέθηκε σύνδεση μεταξύ πρόωρου θανάτου και οδήγησης ή πρόωρου θανάτου και εργασίας στον υπολογιστή, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου που σχετιζόταν με την παρακολούθηση της τηλεόρασης ήταν αρκετά υψηλός. Πιο συγκεκριμένα, κάθε δύο επιπλέον ώρες που οι συμμετέχοντες περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση, οδηγούσαν σε αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις κατά 44%, από καρκίνο κατά 21% και από άλλες αιτίες κατά 55% σε σύγκριση με εκείνους που δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν τηλεόραση λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα.
Η σχέση μεταξύ τηλεθέασης και πρόωρου θανάτου είναι πιθανότατα έμμεση, καθώς όσο περισσότερο χρόνο περνάμε κοιτώντας την οθόνη τόσο λιγότερο χρόνο αφιερώνουμε σε δραστηριότητες που είναι γνωστό ότι παρατείνουν τη ζωή μας, όπως η άσκηση και οι βόλτες με φίλους. Επίσης, οι άνθρωποι τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και ζαχαρούχα ποτά, όταν παρακολουθούμε τηλεόραση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο διάστημα την παρακολουθούμε είμαστε σχεδόν ακίνητοι.


 


ΠΗΓΗ http://www.webmd.com/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X