Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Πονάω αριστερά στο στήθος και τον θώρακα. Τι να κάνω;
Πονάω αριστερά στο στήθος και τον θώρακα. Τι να κάνω; thumbnail

H 35χρονη Κατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr,

Πονάω αριστερά στο στήθος και τον θώρακα. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γεώργιος Λάζαρος, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΕΡΩΤΗΣΗ: Εδω και έναν χρόνο πονάω αριστερά στο στήθος και στον θώρακα, ιδιαίτερα όταν έχει κρύο και καθώς ξεκουράζομαι. Ο πόνος φεύγει και ξαναέρχεται. Εχω παει στα επείγοντα τουλάχιστον 4 φορές και οι γιατροί επιμένουν οτι ειναι μυϊκός πόνος, λόγω κούρασης και κλιματικής αλλαγής απο Ελλάδα στη Γερμανία. Μου έχουν κανει αιματολογικές και ηλεκτροκαρδιογράφημα και ολα ειναι εντάξει. Εχω πάει στην γυναικολόγο μου,η οποία μου έκανε ψηλάφηση στήθους και είπε οτι όλα ειναι επίσης καλά. Ο γιατρός μου επιμένει οτι δεν χρειάζομαι μαγνητική ή μαστογραφία και ότι χρειάζεται χρόνια ο πόνος αυτός να φυγει. Έχω κανει φυσικοθεραπείες, μασάζ κλπ, αλλά ο πόνος επιμένει. Να ξεκαθαρίσω οτι έχω αυχενικό σύνδρομο και πριν 7 χρόνια κακοήθεια του θυρεοειδούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων ο έλεγχος αποβλέπει στο να αποκλειστεί ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης και δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος για να γίνει διάγνωση μίας χρόνιας πάθησης. Για ένα χρόνιο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν σε όλα τα νοσοκομεία ή φυσικά και στο θεράποντα καρδιολόγο σας ο οποίος και θα σας καθοδηγήσει.
Πριν την μαγνητική υπάρχουν πολύ πιο απλές εξετάσεις οι οποίες που θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το καρδιαγγειακό σύστημα όπως το ηχωκαρδιογράφημα και η δοκιμασία κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα. Εάν ο καρδιολογικός έλεγχος δεν δείξει παθολογικά ευρήματα τότε θα πρέπει να αναζητήσετε λύση στο πρόβλημα σας σε γιατρό άλλης ειδικότητας όπως ενδεχομένως παθολόγο, ρευματολόγο, ορθοπεδικός, κλπ.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X