Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / 7 συνήθειες για υγιείς ανθρώπους
7 συνήθειες για υγιείς ανθρώπους  thumbnail

7 συνήθειες για υγιείς ανθρώπους

Εδώ θα βρεις τις 7 συνήθειες, σωματικές και ψυχολογικές, που θα σου εξασφαλίσουν καλή υγεία για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής σου.


1. Συστηματική άσκηση


Ερευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά, "θωρακίζουν" το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έχουν ιδιαίτερη ευεξία.


2. Να συγχωρείς


Η συγχώρεση σε ανθρώπους και το να μην κρατάς κακίες σε βοηθάει να παραμένεις ήρεμη και γαλήνια, εξασφαλίζοντας υγεία για τον οργανισμό σου.


3. Έλεγξε τις μερίδες σου


Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η ποσότητα του φαηγητού που τρως.΄Μην είσαι των άκρων. Μια μέση λύση είναι η ιδανική για να έχεις καλή υγεία.


4. Κάνε προληπτικές εξετάσεις


Έχεις ακούσει που λένε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη; Ισχύει 100% και σύμφωνα με τους γιατρούς οι εξετάσεις
σε τακτά διαστήματα, είναι πιθανό να σου εξασφαλίσουν έγκαιρη διάγνωση σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις κάτι σοβαρό.


5. Κοιμήσου αρκετά


Ο σωστός ποσοτικά ύπνος είναι μια από τις εγγυήσεις για ζωή γεμάτη υγεία. Φυσικά, στην εξίσωση μπαίνει και ο ήρεμος ύπνος.


6. Δοκίμασε κάτι καινούργιο


Κάνε όσο το δυνατό πιο συχνά αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Άλλαξε χόμπι ή ξεκίνα να κάνεις νέα πράγματα. Οι ειδικοί λένε
ότι η εναλλαγή ασχολιών σε κάνει υγιή, σωματικά και πνευματικά.


7. Δύναμη και ευλυγισία


Προσάρμοσε έτσι το πρόγραμμά γυμναστικής σου, ώστε να έχεις και ασκήσεις δύναμης, αλλά και ευλυγισίας. Ο συνδυασμός τους κάνει καλό στον οργανισμό και κατ' επέκταση στην υγεία σου.


Δ.Μ.


Με πληροφορίες από www.mayoclinic.org

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X