Αρχική / Υγεία / Παθολογία / FAQ: Νιώθω δύσπνοια πού οφείλεται;
FAQ: Νιώθω δύσπνοια πού οφείλεται;  thumbnail

FAQ: Νιώθω δύσπνοια πού οφείλεται;

 Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από έναν αναγνώστη μας:

"Έχω το τελευταίο διάστημα δύσπνοια νιώθω σαν να μη μου φτάνει ο αέρας. Προσπαθώ να χασμουρηθώ για να πάρω πιο βαθιά ανάσα αλλά δε τα καταφέρνω και συνέχεια χασμουριέμαι. Το έχω περίπου 3 βδομάδες και από την προσπάθεια με πονούν τα πνευμόνια μου. Όταν χαλαρώνω ή είμαι έξω νιώθω καλύτερα. Στο σπίτι ειδικά ξαπλωμένη νιώθω να πνίγομαι. Το πάθαινα και παλιά αλλά περνούσε σχετικά γρήγορα. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά ξεκίνησε καθώς έβλεπα μια ιδιαίτερα αγχωτική ταινία."

Το χασμουρητό μας βοηθά να γεμίσουμε τους πνεύμονες με αέρα. Η έλλειψη διευκρινιστικών στοιχείων από την αναγνώστρια, μας οδηγεί σε γενικότερα συμπεράσματα. Είναι πιθανό να πρόκειται για νευρογενή δύσπνοια, η οποία προκαλείται από ψυχολογικής φύσης αίτια, τα οποία σωματοποιούνται με τη μορφή δύσπνοιας. Έντονο αίσθημα στρες και άγχους για παρατεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα δύσπνοιας. Την κατάσταση μπορεί να επιτείνουν κάποιοι προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η ηλικία

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επισκεφθούμε τον πνευμονολόγο και τον καρδιολόγο για να έχουμε μια συνολική και καθαρή εικόνα της υγείας μας

 

Μπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματά σας στο email της ιστοσελίδας, info@boro.gr. Η συντακτική ομάδα θα αναλάβει να ερευνήσει και να απαντήσει στο ερώτημά σας, με υπεύθυνη και επιστημονική ακρίβεια.

 

Από την ομάδα των ειδικών του boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X