Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο Θανάσης Λάλας προτείνει : H Aθήνα της μιας διαδρομής
Ο Θανάσης Λάλας προτείνει : H Aθήνα της μιας διαδρομής thumbnail

Ο Θανάσης Λάλας προτείνει : H Aθήνα της μιας διαδρομής

Εξαιρετικό!
Σπουδαίος συγγραφέας, πολυμεταφρασμένος, κυκλοφορούν βιβλία του σε 22 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερεις γλώσσες. Πετρος Μαρκαρης. Έχει κερδίσει το Βραβείο "Ρεημοντ Τσάντλερ" στην Ιταλία, το "Πέπε Καρβάλιο" στην Ισπανία και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικού μυθιστορήματος του περιοδικού POINT στην Γαλλία.
Στη Γερμανία αλλά και σε άλλες γερμανόφωνες χώρες αντιμετωπίζεται σαν εξαιρετική περίπτωση και ίσως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων εν ζωή στον κόσμο.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε οικονομικά στην Αυστρία και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα το 1964. Άρχισε με θέατρο αλλά κατέληξε στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Έφτιαξε έναν κεντρικό ήρωα, τον Κώστα Χαρίτο, και μέσω αυτού αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό εντός και εκτός Ελλάδος. 

Ο Πετρος Μάρκαρης είναι ένας ανήσυχος, "ζωντανός" άνθρωπος, μέσα σε μια θάλασσα "νεκρών" ανθρώπων που ζουν χωρίς ζητούμενο. Δεν περιορίζεται μόνο στα αστυνομικά του μυθιστορήματα, γράφει για την κρίση, γιά τον κόσμο γύρω του, αφηγείται την δική του ιστορία του κόσμου που ζούμε.

Πάντα ήθελα να γράψω γιά αυτό τον Ελληνα, που μας τιμά όπου κι αν βρεθεί καλεσμένος εντός και εκτός Ελλάδος. Μια περιέργεια στο σώμα ανθρώπου, ένα περισκόπιο που καταγράφει το συμβαίνον, μια ευαισθησία που στέκεται στοχαστικά απέναντι στις αλλαγές.

Έγραψε αυτό το υπέροχο βιβλίο πρώτα στα γερμανικά, σαν οδηγό προς μελλοντικούς ενδιαφερόμενους της ελληνικής πραγματικότητας… Ένα βιβλίο, που σε μια διαδρομή από τον Πειραιά στην Κηφισιά με τον ηλεκτρικό, παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά όλης της κοινωνικής διαστρωμάτωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Ένα εγχειρίδιο του "ποιοι είμαστε", ένα βιβλίο αυτογνωσίας. Ο σύγχρονος 'Ελληνας από το παράθυρο ενός τραίνου που διασχίζει αυτό που μας κατοικεί και μας καθορίζει.

Διαβάστε το και θα κατανοήσετε πολλά από τα ακατανόητα που σας βασανίζουν και σας νεκρώνουν τη ζωή. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X