Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Αθροιστική κεφαλαλγία: Όταν ο πόνος στο κεφάλι γίνεται αφόρητος!
Αθροιστική κεφαλαλγία: Όταν ο πόνος στο κεφάλι γίνεται αφόρητος! thumbnail

Αθροιστική κεφαλαλγία: Όταν ο πόνος στο κεφάλι γίνεται αφόρητος!

Οι ειδικοί του Boro.gr συνιστούν να επισκεφτείτε κάποιο Ειδικό Κέντρο Κεφαλαλγίας. Η θεραπεία δεν είναι πολύ εύκολη, αφού η αθροιστική κεφαλαλγία είναι από τις πιο δύσκολες κεφαλαλγίες που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Υπάρχουν φάρμακα με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση η οποία πρέπει να γίνει σε νοσοκομείο ή Ειδικό Κέντρο Κεφαλαλγίας.


Πιο συγκεκριμένα,


Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι μία μάλλον σπάνια μορφή πονοκεφάλου, καθώς προσβάλει μόνο έναν σε κάθε περίπου 10.000 ανθρώπους. Ωστόσο, πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνο πονοκέφαλο. Ο πόνος στην αθροιστική κεφαλαλγία χαρακτηριστικά εντοπίζεται πάντα στην ίδια πλευρά του κεφαλιού, συνήθως πίσω από το μάτι και τον κρόταφο. Συχνά μπορεί να συνοδεύεται από δάκρυα που τρέχουν από το μάτι ή και βούλωμα ή καταρροή του ρουθουνιού από την πλευρά του πόνου.


 


Οι κρίσεις στην αθροιστική κεφαλαλγία έρχονται κατά περιόδους, που διάρκεια έχουν συνήθως μερικές εβδομάδες ή μήνες και στη συνέχεια χάνονται για μήνες ή και χρόνια μέχρι να έρθει μία νέα περίοδος κρίσεων. Στην διάρκεια της περιόδου που η αθροιστική κεφαλαλγία είναι ενεργή, οι κρίσεις εμφανίζονται συνήθως με συχνότητα από μία ως τρεις ή τέσσερεις την ημέρα. Η διάρκεια των κρίσεων της αθροιστικής κεφαλαλγίας στους περισσότερους ασθενείς κυμαίνεται από 30 λεπτά ως 3 ώρες. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότιπολλές φορές η κρίση εμφανίζεται ακριβώς την ίδια ώρα του 24ώρου, "σαν να έχει βάλει ξυπνητήρι".


 


Η φαρμακευτική θεραπεία στην αθροιστική κεφαλαλγία περιλαμβάνει κυρίως την ειδική προφυλακτική αγωγή, με φάρμακα όπως τα κορτικοειδή, η βεραπαμίλη και το λίθιο. Με την προφυλακτική θεραπεία οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από αθροιστική κεφαλαλγία θα δουν εντυπωσιακή βελτίωση ή δεν θα έχουν καθόλου κρίσεις, αποτέλεσμα που μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η προφυλακτική αγωγή χορηγείται για χρονικό διάστημα ίσο με την αναμενόμενη διάρκεια της περιόδου των κρίσεων (εβδομάδες ή μήνες).


ΠΗΓΗ: iatreiokefalalgias.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X