Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / Πώς να μείνετε υγιείς όταν όλοι γύρω σας είναι άρρωστοι;
Πώς να μείνετε υγιείς όταν όλοι γύρω σας είναι άρρωστοι; thumbnail

Πώς να μείνετε υγιείς όταν όλοι γύρω σας είναι άρρωστοι;


Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσo. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

 


Πώς λοιπόν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την υγείας μας σε ένα χώρο, για παράδειγμα της δουλειάς μας, όπου οι περισσότεροι υποφέρουν αυτή την περίοδο είτε από γρίπη είτε από κάποιο κοινό κρυολόγημα;

 

Ακολουθούν τέσσερις πρακτικές συμβουλές συμβουλές που θα αποτρέψουν τον οργανισμό μας από το να νοσήσει:

 

1. Πλένετε συχνά τα χέρια σας, επί 15 ως 20 δευτερόλεπτα την κάθε φορά, και σκουπίζετέ τα με μια καθαρή χαρτοπετσέτα. Αυτή και μόνο η τακτική μπορεί να μειώσει την εξάπλωση των μικροβίων κατά περίπου 80%.


2. Αν δεν έχετε κοντά σας νερό, χρησιμοποιήστε κάποιο αντισηπτικό διάλυμα που πιθανώς έχετε στο γραφείο ή στην τσάντα σας.


3. Χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντιλάκια καθαρισμού επιφανειών για να καθαρίσετε το γραφείο, το πληκτρολόγιό σας κ.ά., καθώς έχει φανεί ότι μπορεί να εξαφανίσουν ως και το 62% των ιών που "επισκέπτονται" τις επιφάνειες στις οποίες εργάζεστε.


4. Μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Αριζόνας έδειξε ότι αν χρησιμοποιείτε μαντιλάκια για τον καθαρισμό του προσώπου σας, αντισηπτικά για τα χέρια και αν πλένετε τα χέρια σας προτού φάτε μεσημεριανό καθώς και έπειτα από μια μεγάλη σύσκεψη μειώνετε κατά 80% τον κίνδυνο να μολυνθείτε από κάποιον ιό που κυκλοφορεί εντός του γραφείου.


ΠΗΓΗ: ygeianews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X