Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Μπορεί ένα μηχάνημα IPL να επηρεάσει την εγκυμοσύνη;
Μπορεί ένα μηχάνημα IPL να επηρεάσει την εγκυμοσύνη; thumbnail

Μπορεί ένα μηχάνημα IPL να επηρεάσει την εγκυμοσύνη;

"Καλησπέρα σας, είμαι έγκυος 8 εβδομάδων και χειρίζομαι μηχάνημα ipl. Το ipl είναι μηχάνημα για μέθοδο αποτρίχωσης. Δουλεύει σ ένα ευρύ φάσμα φωτός σε μήκος κύματος 550-1200 nm, είναι πολυχρωμικό και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός. Επιτρέπεται ή μήπως έχει επιπτώσεις στο έμβρυο ή στην εγκυμοσύνη? Σας ευχαριστώ πολύ. Περιμένω την απάντησή σας."


Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος:


Πάνος ΑντσακλήςΟ πλέον κατάλληλος να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο είναι ασφαλές για μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της να χρησιμοποιεί ένα μηχάνημαIPL είναι η κατασκευάστρια εταιρεία, στην οποία και θα πρέπει να απευθυνθείτε.


Σε γενικές γραμμές τα μηχανήματα IPL (Intense pulsed light = έντονο παλμικό φως) που χρησιμοποιούνται στη δερματολογία και κοσμητική ιατρική δεν εκπέμπουν ιονίζουσα ακτινοβολία – όπως π.χ. οι ακτινογραφίες τις οποίες και προτιμούμε να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της κύησης – αλλά χρησιμοποιούν φως (έντονο παλμικό φως) με διαφορετικά μήκη κύματος, που δρουν κυρίως επιφανειακά στο δέρμα και δεν διεισδύουν στο σώμα,  ούτε απορροφώνται από τον οργανισμό ώστε να ενοχοποιούνται για βλάβες των εσωτερικών οργάνων. Η εφαρμογή IPL σε εγκύους σύμφωνα με πολλούς δερματολόγους αποφεύγεται λόγω των ορμονικών αλλαγών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της κύησης, οι οποίες και καθιστούν το δέρμα της εγκύου πιο ευαίσθητο. Αν και η χρήση IPL δεν έχει συσχετιστεί με ανωμαλίες του εμβρύου ή επιπλοκές της κύησης, ωστόσο δεν υπάρχουν μελέτες  που να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια της χρήσης της μεθόδου αυτής στην εγκυμοσύνη. Όπως αναφέραμε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε και με την κατασκευάστρια εταιρεία του IPL, που πιθανώς να έχει περισσότερες πληροφορίες καθώς και με έναν δερματολόγο.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X