Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Αντιμετωπίστε την υπνική άπνοια και ρίξτε την πίεσή σας
Αντιμετωπίστε την υπνική άπνοια και ρίξτε την πίεσή σας thumbnail

Αντιμετωπίστε την υπνική άπνοια και ρίξτε την πίεσή σας

Τα άτομα με άπνοια ύπνου και δυσκολία στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μπορούν να μειώσουν την πίεση, αν θεραπεύσουν τις διαταραχές στον ύπνο τους, αναφέρουν Ισπανοί ερευνητές.
Οι συμμετέχοντες ασθενείς που χρησιμοποίησαν τη συσκευή CPAP για τη θεραπεία της άπνοιας, για διάστημα 12 εβδομάδων, μείωσαν τη διαστολική αρτηριακή τους πίεση και βελτίωσαν τη συνολική πίεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, λένε τα αποτελέσματα της έρευνας.


Οι ασθενείς με ανθεκτική υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να υποβληθούν σε μια μελέτη ύπνου για να αποκλείσουν την αποφρακτική άπνοια ύπνου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dr. Miguel-Angel Martinez-Garcia, του Πολυτεχνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαλένθια.Εάν ο ασθενής έχει άπνοια ύπνου, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με CPAP και να υποβάλλεται σε παρακολούθηση της πίεσης του αίματος, είπε χαρακτηριστικά.


Το σύστημα CPAP αποτελείται από έναν κινητήρα, που ωθεί αέρα μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος συνδέεται με μια μάσκα, που έχει τοποθετηθεί πάνω από το στόμα και τη μύτη του ασθενούς. Η συσκευή κρατά τον αεραγωγό ανοιχτό και ως εκ τούτου επιτρέπει το συνεχή ύπνο.


Ωστόσο, αν και η μελέτη έχει δείξει ότι υπάρχει όφελος από τη χρήση της συσκευής για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη συνολική αποτελεσματικότητα της θεραπείας αλλά και τη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης σε βάθος χρόνου.


ΠΗΓΗ: clickatlife.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X