Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / "Το παιδί μου είναι ανήσυχο και στριφογυρίζει συνεχώς το κεφάλι του" Τι πρέπει να κάνω;
"Το παιδί μου είναι ανήσυχο και στριφογυρίζει συνεχώς το κεφάλι του" Τι πρέπει να κάνω; thumbnail

"Το παιδί μου είναι ανήσυχο και στριφογυρίζει συνεχώς το κεφάλι του" Τι πρέπει να κάνω;

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Το παιδί μου αγόρι 8 ετών εδώ και ένα μήνα περίπου άρχισε να στριφογυρίζει το κεφάλι του στο σπίτι και στο σχολείο. Έγινε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και διάφορες εξετάσεις για Ντοπαμίνη, Ανδρεναλίνη, Σεροτονίνη κα. Όλα αρνητικά. Τι άλλο να κάνω; Οι δάσκαλοί του μου προτείνουν να αλλάξει σχολείο γιατί δεν αντέχουν άλλο τις αταξίες του. Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας."


Την απάντηση μας έδωσε η κυρία Νένη Περβανίδου, Λέκτορας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών:


Nένη Περβανίδου


Απο το ερώτημά σας καταλαβαίνω 2 θέματα: Το ένα είναι η κίνηση του κεφαλιού (στριφογύρισμα) το οποίο είναι πρόσφατο (απο ένα μήνα) και το δεύτερο είναι "οι αταξίες του" για τις οποίες οι δάσκαλοι προτείνουν την αλλαγή
σχολείου, αρα πρόκειται μάλλον για χρόνιο πρόβλημα.


Θα πρέπει να διευκρινίσετε αν η κίνηση του κεφαλιού είναι εκούσια ή ακούσια, ποιες στιγμές κυρίως συμβαίνει, πόσο διαρκει και αν παλιότερα έκανε παρόμοιες ή ίδιες κινήσεις.


Με βάση αυό που λέτε για τους δασκάλους είναι πιθανό να πρόκειται για παιδί με υπερκινητικότητα, χαρακτηριστικό που τις περισσότερες φορές συνυπάρχει και με άλλα προβλήματα.


Αν ανησυχείτε θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με αναπτυξιολόγο παιδίατρο ή παιδο-ψυχίατρο γιατι χρειάζονται πολλές πληροφορίες και αξιολογήσεις ωστε να καταλήξει κανείς σε ασφαλή διάγνωση. Αν τα χαρακτηριστικά των κινήσεων του κεφαλιού μοιάζουν με νευρολογικό σύμπτωμα, ο παιδίατρος θα σας παραπέμψει ανάλογα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X