Αρχική / Πολιτισμός / City life / Κινδύνη, Κανιάρης, Ψυχοπαίδης και Κατσούδας… συνομιλούν
Κινδύνη, Κανιάρης, Ψυχοπαίδης και Κατσούδας… συνομιλούν  thumbnail

Κινδύνη, Κανιάρης, Ψυχοπαίδης και Κατσούδας… συνομιλούν

Τέσσερις διαφορετικές γενιές ελλήνων εικαστικών συμμετέχουν με το έργο τους στην έκθεση "Κρίσιμη Τέχνη-Τέχνη στην Κρίση", αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές περιόδους της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας. Αυτή η τοποθέτηση προκύπτει, φυσικά, μέσα από τη διαφορετικότητα του καλλιτεχνικού τους ιδιώματος, αλλά και την ξεχωριστή στιγμή δημιουργίας του έργου τους. Έτσι, η Άννα Κινδύνη, ο Βλάσσης Κανιάρης, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης και ο Δημήτρης Κατσούδας "συνομιλούν" κάνοντας ένα flash-back σε σημαντικές συλλογικές στιγμές του παρελθόντος, αλλά φτάνοντας μέχρι και το φλέγον παρόν. Η κατοχή, ο εμφύλιος, η μετανάστευση, η δικτατορία, η μεταπολίτευση μέχρι και η σημερινή κοινωνική/πολιτική πραγματικότητα -έχοντας ως δραματική κορύφωση την κρίση, τη νέα μετανάστευση, την ανεργία και τους αστέγους- καταγράφονται θέτοντας ποικίλα ερωτήματα για το έργο, τον δημιουργό, την τέχνη και την εποχή. Η έκθεση επιχειρεί να ορίσει τον ιστορικό χώρο και την εθνική μνήμη, όπως προκύπτει αβίαστα, έμμεσα, αλλά και πιο στοχευμένα ή συνειδητά, μέσα από το έργο τους συζητώντας έτσι την κρισιμότητα και το ρόλο της τέχνης σήμερα και σε άλλες σημαντικές στιγμές της ιστορίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο από 6 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί 7 Μαρτίου.


Γιώτα Αργυροπούλου


Info


06 Φεβρουαρίου 2014 
Έως 7 Μαρτίου 2014. "Κρίσιμη Τέχνη- Τέχνη στην Κρίση". Άννα Κινδύνη, Βλάσσης Κανιάρης, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Δημήτρης Κατσούδας. Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου – Μεταξουργείο, 210 5202420 & 1. Τρίτη: 10:00 – 21:00, Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 19:00, Κυριακή: 10:00 – 17:00, Δευτέρα κλειστά.


Πηγή: www.tospirto.net 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X