Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο Γιώργος Νταλάρας και «Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη»
Ο Γιώργος Νταλάρας και «Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη» thumbnail

Ο Γιώργος Νταλάρας και "Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη"

Συναυλία στο Μέγαρο με στίχους των Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Μανόλη Αναγνωστάκη και Τάσου Λειβαδίτη.


Τραγούδια που «δεν ήταν εύκολα και διασκεδαστικά, ούτε κολάκεψαν την ανάγκη για γλέντι και εκτόνωση, κατάφεραν όμως με έναν τρόπο μαγικό με όχημα τις εμπνευσμένες μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, να γίνουν αλλιώς απαραίτητα». Τραγούδια που «διέγειραν το συναίσθημα, τη σκέψη, την αγωνία, τα ερωτήματα, σε έναν λαό που ενώθηκε μέσα από αυτά, ένιωσε περηφάνια και βαθιά ανάγκη να τα τραγουδήσει με μια φωνή». Τραγούδια «ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα στο σκληρό περιβάλλον της απόγνωσης, όπου ο κοινός μύθος έχει κατακερματισθεί», που «υπενθυμίζουν τον ανθρωπισμό της μουσικής, του Μίκη Θεοδωράκη, που αποκαλύπτει ταπεινούς καθημερινούς ανθρώπους και αποκαλύπτεται σε αυτούς». Αυτά είναι τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γιώργος Νταλάρας. Τίτλος της συναυλίας του «Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη». Με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας και χορωδίας θα ακουστούν στίχοι των Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Μανόλη Αναγνωστάκη και Τάσου Λειβαδίτη.


Info


18 Μαρτίου 2014 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα 
Τηλ.: 2107282333 
Και 19 Μαρτίου. Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 8. Πολύτεκνοι, 65+: € 10. Ζώνη Γ: € 15. Ζώνη Β: € 27. Ζώνη Α: € 38. Διακεκριμένη Ζώνη: € 55


Tospirto.net 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X