Αρχική / Πολιτισμός / City life / Οι Κυριακάτικες παραστάσεις της Λυρικής
Οι Κυριακάτικες παραστάσεις της Λυρικής thumbnail

Οι Κυριακάτικες παραστάσεις της Λυρικής

Η πασχαλινή συναυλία της Λυρικής βασισμένη στον μεσαιωνικό ύμνο «Stabat Mater»


Σημαντικά έργα θρησκευτικής μουσικής, βασισμένα στον μεσαιωνικό ύμνο «Stabat Mater» θα παρουσιαστούν στην πασχαλινή συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των καλλιτεχνικών σωμάτων του οργανισμού.


Αναλυτικότερα, θα ακουστούν τα «Stabat Mater» του Περγκολέζι, του Κάρρυ και του Μποκκερίνι, σε μουσική διεύθυνση των Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και Μάτας Κατσούλη. Τη χορωδία διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. Ως σολίστες εμφανίζονται οι: Μαρία Δήμα, Δήμητρα Κωτίδου, Βασιλική Τσιλιακού, Αναστασία Κότσαλη, Σωτηρία Γιαννούδη, Ρωξάνη Παπαδημητρίου και Νικόλας Κατσιγιάννης. Συμμετέχουν μέλη της Ορχήστρας, της Ορχήστρας της Παιδικής Σκηνής, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τσέμπαλο Μαρία Νεοφυτίδου, εκκλησιαστικό όργανο Σοφία Ταμβακοπούλου.


Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου από τους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς.


Info


13 Απριλίου 2014
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Τηλ.: 210-3612461
Ώρα: 12:00. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 20 ως 6 ευρώ.


 


Η μονόπρακτη όπερα του Μάριου Βάρβογλη παρουσιάζεται την Κυριακή 13 Απριλίου.


Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εκκλησάκι ενός μικρού ελληνικού χωριού γύρω στα 1850 μας μεταφέρει το μονόπρακτο «μουσικό δράμα», του Μάριου Βάρβογλη, «Το απόγεμα της αγάπης», που παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή, 13 Απριλίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.


Το λιμπρέτο είναι ελεύθερη διασκευή του συνθέτη πάνω στο ομώνυμο έργο του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και πρώην Διευθυντή της ΕΛΣ Θόδωρου Συναδινού.


Στους βασικούς ρόλους συμμετέχουν οι: Αρκάδιος Ρακόπουλος, Βαγγέλης Χατζησίμος, Άννα Στυλιανάκη, Μαρία Βλαχοπούλου και Δημήτρης Ναλμπάντης. Πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου.


Info


13 Απριλίου 2014 
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα 
Τηλ.: 210-3612461 
Στο Φουαγέ. Ώρα έναρξης 18:00 / Είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου Ολύμπια, μια ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X