Αρχική / Πολιτισμός / City life / Iσραέλ Γκαλβάν: Χορεύοντας το ρατσισμό
Iσραέλ Γκαλβάν: Χορεύοντας το ρατσισμό thumbnail

Iσραέλ Γκαλβάν: Χορεύοντας το ρατσισμό

Ο διάσημος ισπανός χορευτής παρουσιάζει μια νέα χορογραφική γλώσσα φλαμένκο και προσεγγίζει το δύσκολο θέμα του διωγμού των Ρομά.


O Γάλλος φιλόσοφος Georges Didi-Huberman του είχε πει: «Ισραέλ, το να χορεύεις την πραγματικότητα είναι συνώνυμο του να χορεύεις το αδύνατο». Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα ο διάσημος ισπανός χορευτής Ισραέλ Γκαλβάν: να χορέψει το αδύνατο επινοώντας μια νέα χορογραφική γλώσσα φλαμένκο, ώστε να προσεγγίσει εκφραστικά το δύσκολο θέμα του διωγμού των Ρομά κατά τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 από τα φασιστικά καθεστώτα εκείνης της περιόδου και να εκφράσει με το σώμα τα βασανιστήρια, τον πόνο, την περηφάνια, το ελεύθερο πνεύμα. Μαζί του, στο δύσκολο εγχείρημα οι χορεύτριες Μπελέν Μάγια και Ισαμπέλ Μπαγιόν και όχι μόνο. Τον καλλιτέχνη ακολουθούν και υποστηρίζουν έμπειροι μουσικοί, τραγουδιστές, μια μπάντα, ηθοποιοί και χορευτές, σε μια παράσταση «γεμάτη δυνατές στιγμές». Τίτλος της «Lo Real-Le Réel-The Real» και το μήνυμα που στέλνει κατά του ρατσισμού είναι παραπάνω από σαφές…


Info


23 Απριλίου 2014 έως 27
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος 
Τηλ.: 210-9249090 
Έως 27 Απριλίου. Ώρα: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 15, 18, 25, 36 €, Μειωμ. 10, 12, 15 € | Άνεργοι 5 €

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X