Αρχική / Πολιτισμός / City life / Aπό τη Μπιενάλε Βενετίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τεχνής
Aπό τη Μπιενάλε Βενετίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τεχνής thumbnail

Aπό τη Μπιενάλε Βενετίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τεχνής

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί σε ελληνικό έδαφος το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου "Ιστορία Μηδέν", το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας πέρσι στη 55η Μπιενάλε της Βενετίας.


Χαρακτηριστικό έργο του Τσιβόπουλου τόσο σε φόρμα όσο και περιεχόμενο, η "Ιστορία Μηδέν" συνεχίζει τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του εικαστικού που καταπιάνεται με το βίντεο και την κινηματογραφική εικόνα και το οποίο κινείται μεταξύ ρεαλισμού και μυθοπλασίας.


Tο έργο συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις προβολές, οι οποίες διηγούνται την ιστορία τριών διαφορετικών ανθρώπων, προερχόμενοι από διαφορετική κοινωνική τάξη και πραγματικότητα. Μέσα από την παρουσία μίας συλλέκτριας έργων τέχνης, ενός μετανάστη που αναζητά αντικείμενα στα σκουπίδια και ενός καλλιτέχνη που συλλέγει εικόνες, η έννοια της ‘συλλογής’ παίρνει εντελώς διαφορετικό νόημα σε κάθε περίπτωση που ωστόσο σύμφωνα με τον καλλιτέχνη αποτελούν τις τρεις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου νομίσματος.


Το έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από 23 Μαΐου έως 28 Σεπτεμβρίου σε επιμέλεια Συραγώς Τσιάρα.


 


Info


23 Απριλίου 2014 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 
Τηλ.: 210 7228321-3 
Website: http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1&clang=0 
Έως 28 Σεπτεμβρίου 2014. Στέφανος Τσιβόπουλος "Ιστορία Μηδέν".


Πηγή: tospirto.net

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X