Αρχική / Πολιτισμός / City life / Βe ΧΑΠΙ: Δώσε το φάρμακο που δε χρειάζεσαι είναι ζήτημα ζωής
Βe ΧΑΠΙ: Δώσε το φάρμακο που δε χρειάζεσαι είναι ζήτημα ζωής thumbnail

Βe ΧΑΠΙ: Δώσε το φάρμακο που δε χρειάζεσαι είναι ζήτημα ζωής


Στην PRAKSIS η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ωφελούμενους, βασίζεται μόνο στην προσφορά συνανθρώπων μας και ιδιωτών Φαρμακοποιών.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μία εκκαθάριση στο φαρμακείο του σπιτιού σας, θα ωφελήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει φάρμακα αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν έναν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους. Επικοινωνήστε με το Πολυϊατρείο της Αθήνας210.8213704 και το Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης 2310.556145.


Τα τελευταία 17 χρόνια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, παρέχει δωρεάν και άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα όπως:


•                παιδιά των φαναριών


•                ασυνόδευτους ανήλικους


•                Έλληνες άπορους ή ανασφάλιστους


•                οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση


•                αιτούντες άσυλο/ πρόσφυγες


•                οικονομικούς μετανάστες


•                άστεγους


•                χρήστες ναρκωτικών


•                Ρομά


•                θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking)


•                αποφυλακισμένους


Τα φαρμακεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν ανέκαθεν ζωντανά χάρη τις δωρεές φαρμάκων ή την οικονομική συμβολή των συνανθρώπων μας –μικρή ή μεγάλη- αυτή η συμβολή είναι πάντα πολύτιμη για να μπορεί ο πυρήνας της PRAKSIS -το φαρμακείο-να παρέχει άμεση βοήθεια σε ανθρώπους που κινδυνεύουν και στερούνται βασικών απαράγραπτων δικαιωμάτων.


Η PRAKSIS, έχει ως κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες σε κάθε συνάνθρωπό μας που βιώνει κοινωνικό ή και οικονομικό αποκλεισμό και στερείται τα βασικά αγαθά, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό όπως: Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται  από την οικονομική κρίση, άπορους Έλληνες, άστεγους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Ρομά, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οροθετικούς (HIV/AIDS), πάσχοντες από Ηπατίτιδα C και Β, MSM (men having sex with men), κρατούμενους και αποφυλακισμένους. Βασικές υπηρεσίες που παρέχει η PRAKSIS στους παραπάνω πληθυσμούς μέσα από τα προγράμματά της είναι: Άμεση και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία, νομική συμβουλευτική, στέγαση,  παρεμβάσεις δημόσιας υγείας (Κινητές Ιατρικές Μονάδες), δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C και Β, βασικές υπηρεσίες υγιεινής (ντους, κιτ υγιεινής, ρούχα κ.α.) καθώς δημιουργεί και εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X