Αρχική / Πολιτισμός / City life / Δραματοθεραπεία: Γνωρίστε την μέσα από ένα συμπόσιο
Δραματοθεραπεία: Γνωρίστε την μέσα από ένα συμπόσιο  thumbnail

Δραματοθεραπεία: Γνωρίστε την μέσα από ένα συμπόσιο

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


10 & 11 Μαΐου 2014


Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο


Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα


 


 


Το 2014 συμπληρώνουμε είκοσι χρόνια από το ξεκίνημα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ* (1994), παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη συγκεκριμένη μέθοδο, έρευνα και θεραπεία. Θέλουμε να το γιορτάσουμε μαζί με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την έλευση της Δραματοθεραπείας στην Ελλάδα (1984).


Συνεργαστήκαμε με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και διοργανώσαμε  ένα Συμπόσιο Δραματοθεραπείας στην Αθήνα στις 10 και 11 Μαΐου στους χώρους του Πανεπιστημίου: Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα,  με  θέμα:


 


"Το τρίγωνο της συνάντησης:


Εκπαίδευση, Τέχνη, Θεραπεία"


 


Γνωρίζουμε ότι η  Δραματοθεραπεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει μια θεαματική εξάπλωση στα πεδία της εκπαίδευσης και της θεραπείας, αλλά και αναγνώριση, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ως εκ τούτου όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν την  επίλυση των προβλημάτων τους μέσω της Δραματοθεραπείας, αλλά και την εκπαίδευση στη συγκεκριμένη μέθοδο. Συμμετέχοντας  στα σημαντικά συνέδρια που έχουν ήδη διοργανωθεί στη χώρα μας, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα πλούσιο υλικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και θεραπευτικό που ζητά να εκφραστεί και να δημοσιοποιηθεί, ενώ πολλοί σπουδαστές ή απόφοιτοι των ανθρωπιστικών σπουδών έχουν αιτήματα σχετικά με  τη Δραματοθεραπεία.


 Είναι καιρός να  συνευρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εργασίας μας, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες της Δραματοθεραπείας  με άλλα  γνωστικά πεδία, εφ’ όσον θα συμμετέχουν πολλοί εισηγητές από συναφείς επιστημονικούς χώρους μαζί με  καταξιωμένους δραματοθεραπευτές.


Μαζί είμαστε πιο δυνατοί


Το διήμερο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει ελεύθερες ανακοινώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, master classes, performances, posters,  βιωματικά εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις, από 80 και πλέον διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εικαστικών, της μουσικής, του χορού και φυσικά του Δράματος.


Κατά την διάρκεια του Συμποσίου θα ανακοινωθούν και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στο χώρο της Παιγνιοθεραπείας με σύμβουλο την Brenda Meldrum και της Εκφραστικής Θεραπείας  με υπεύθυνο τον Dr Avi Goren-Bar, οι οποίοι θα  συμμετέχουν  με master classes.


Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.


Κόστος έγκαιρης εγγραφής έως 30 Απριλίου (παράταση) 30 ευρώ.


Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης


 


 


Καλή αντάμωση


Για την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του  Συμποσίου


 


Στέλιος Κρασανάκης


Δώρα Δεδέσκη


Λάμπρος Γιώτης


 


 


*Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ δημιουργήθηκε ως ένα πεδίο σύμπραξης και συνεργασίας ανθρώπων από τον χώρο της ψυχοθεραπείας, της εκπαίδευσης και της τέχνης.


 Όλα αυτά τα χρόνια έχει εκπαιδεύσει δεκάδες σπουδαστών, ανανεώνοντας συνεχώς το πρόγραμμα του με σημαντικούς συνεργάτες από όλο τον κόσμο.


Έχει αναπτύξει πλούσιο θεραπευτικό και ερευνητικό έργο. Έχει συμμετάσχει σε 64 Συνέδρια Ψυχοθεραπείας και  Θεραπειών μέσω τέχνης.


Έχει συνεργαστεί με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και Οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Έχει συμπράξει στην έκδοση βιβλίων Δραματοθεραπείας στη χώρα μας , αλλά και στην έκδοση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.


Δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης με φεστιβάλ, παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X