Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Τρεις τρόποι για να μην εγκλωβιστείτε στις ανάγκες του μωρού σας
Τρεις τρόποι για να μην εγκλωβιστείτε στις ανάγκες του μωρού σας thumbnail

Τρεις τρόποι για να μην εγκλωβιστείτε στις ανάγκες του μωρού σας

Πολύ εύκολα μία νέα μητέρα εγκλωβίζεται στον μικρόκοσμό της, στις ανάγκες του βρέφους και του μωρού, και χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και το περιβάλλον της. Πώς θα το αποφύγετε;
Εάν μία νέα μητέρα ξεκόψει από τους υπόλοιπους ενήλικες, πλην συζύγου και «παππούδων», τότε πολύ εύκολα έρχεται η απομόνωση και η μοναξιά, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και την κατάθλιψη.
Οι ειδικοί επιμένουν ότι μία νέα μητέρα έχει υποχρέωση προς τον εαυτόν της, αλλά και το παιδί της, να προσπαθήσει να διατηρήσει την πρότερη κοινωνική ζωή τους, οπότε βρείτε τρόπους να μείνετε εντός… κοινωνίας, πριν αφιερώσετε αποκλειστικά τη ζωή σας στο νέο μέλος της οικογένειάς σας.


• ΚΟΙΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΩΡΑ
Υπάρχουν δεκάδες ομάδες, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε μαζί με τα παιδιά σας. Ίσως όχι από τον πρώτο μήνα ζωής, αλλά υπάρχουν γκρουπ γυμναστικής, «εκπαίδευσης» νέων μανάδων, ενώ μπορείτε να οργανώσετε κοινή βόλτα με τα βρεφικά καροτσάκια είτε με μία φίλη σας είτε με μία άλλη μητέρα, που γνωρίσατε στο πάρκο και μοιράζεστε κοινές ιδέες.


• ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
Γονείς παιδιών ίδιας ηλικίας έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα να μοιραστούν. Η γνωριμία σας μπορεί να γίνει είτε στον φούρνο της γειτονιάς είτε στις κούνιες ή στον βρεφονηπιακό σταθμό. Δείτε με ποιους «ταιριάζουν τα χνώτα» σας και κανονίστε ένα ραντεβού για καφέ, για φαγητό, για μία απλή βόλτα.


• Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ
Ο προσωπικός σας χρόνος σας είναι απαραίτητος. Ακόμα και για λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα πρέπει να εξοικονομείτε χρόνο να βρεθείτε με τις φίλες σας, με τους αγαπημένους σας. Μία ταινία στον κινηματογράφο, ένας πρωινός καφές, ένα βραδινό φαγητό. Από μικρή ηλικία πρέπει να βρείτε έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης, που θα μπορεί να μείνει με το μωρό. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, μπορεί να μείνει ο μπαμπάς για να ηρεμήσει και το δικό σας μυαλό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X