Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Μελέτη: Οι γυναίκες που τρέφονται καλά και είναι μορφωμένες γεννούν παρομοίου μεγέθους μωρά!
Μελέτη: Οι γυναίκες που τρέφονται καλά και είναι μορφωμένες γεννούν παρομοίου μεγέθους μωρά!  thumbnail

Μελέτη: Οι γυναίκες που τρέφονται καλά και είναι μορφωμένες γεννούν παρομοίου μεγέθους μωρά!Γράφει για το boro.gr ο Παιδίατρος NΙΚΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ,

Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας 

 


 

Μητέρες που έχουν προγεννητική φροντίδα, τρέφονται καλά ή είναι καλά εκπαιδευμένες  γεννούν παρόμοιου μέγεθους παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας ή χώρας που ζουν.

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩMEΝΗ ΜΕΛΕΤΗ Αντίθετα, η κακή διατροφή και η υγεία φαίνονται να είναι οι κύριοι λόγοι για τις μεγάλες διαφορές στη ανάπτυξη των βρεφών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το μέσο μεγεθών των νεογνών σε όλο τον κόσμο.

 Μελέτησαν 60.000 κυήσεις σε 8 χώρες σε όλο τον κόσμο (Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Κένυα, Ομάν, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. )

 Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν ίδια παρακολούθηση υπερηχογράφων από την αρχή της εγκυμοσύνης, τον ίδιο εξοπλισμό, μεθόδους  και στις 8 χώρες. Μόλις γεννήθηκαν τα μώρα, το βάρος, το μήκος και η περίμετρος κεφαλής εκτιμήθηκαν και διαπίστωσαν ότι οι μητέρες με παρόμοιο επίπεδο εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής και φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν μωρά με πολύ παρόμοια ανάπτυξη των οστών στην μήτρα, παρόμοιο μήκος και περίμετρο κεφαλής κατά τη γέννηση.

 Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης, της υγείας και της διατροφής των γυναικών σε όλο τον κόσμο, θα βελτιώσει επίσης την υγεία των μωρών τους.

 Επί του παρόντος, δεν είμαστε όλοι ίσιοι κατά τη γέννηση, όμως μπορεί να είναι. Τονίζει ο συγγραφέας μελέτης Δρ. Jose Villar  του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

 Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παρόμοιο ξεκίνημα για όλους, με τη διασφάλιση των μητέρων να είναι καλά εκπαιδευμένες και να τρέφονται σωστά και με τη θεραπεία τυχών λοιμώξεων και την επαρκή προγεννητική φροντίδα δήλωσε ο Villar.

 Επί του παρόντος υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο μέγεθος βρεφών κατά τη γέννηση σε όλο τον κόσμο. Τα μωρά που είναι μικρά για την ηλικία κύησης και υποστηρίζονται κατά την κύηση συχνά επηρεάζονται από βραχυπρόθεσμες ‘η μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία τους.

 Υπάρχει μια πρόκληση για την παγκόσμια δημόσια υγεία, τη ζωή των μελλοντικών πολιτών στον πλανήτη. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να σκεφτούν την παροχή της καλύτερης δυνατής υγείας σε μητέρες, παιδιά.

 
 

 X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X