Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μουσείο Μπενάκη – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Μουσείο Μπενάκη - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων thumbnail

Μουσείο Μπενάκη – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Εμμένοντας στις εικαστικές γραμμές που ακολουθεί μέχρι σήμερα σταθερά, το Μουσείο Μπενάκη ανακοινώνει το νέο πρόγραμμά του, παρουσιάζοντας εκθέσεις αρχιτεκτονικού, ιστορικού και αρχειακού ενδιαφέροντος, αλλά και τη φιλοξενία εικαστικών ποικίλων αναφορών, από κλασσικούς μέχρι πολύ σύγχρονους. Αναλυτικότερα:

•      Θα συνεχιστεί η έκθεση destefashioncollection: 1 to 8, το εν εξελίξει πρότζεκτ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο διερευνά τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας μέσα από έργα των Michael Amzalag & Mathias Augustyniak, Juergen Teller, Helmut Lang, Patrizia Cavalli, Charles Ray, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη, Diller Scofidio + Renfro, Μαρία Παπαδημητρίου σε επιμέλεια και σχεδιασμό έκθεσης από τους Νάντια Αργυροπούλου, Adam Μ. Bandler και Mark Wasiuta (μέχρι 12 Οκτωβρίου – Κτήριο οδού Πειραιώς).
•      Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης συνομιλεί εικαστικά με τον λόρδο Βύρωνα στην έκθεση Ο Βύρωνας στην Κεφαλλονιά μέσα από πενήντα ακουαρέλες, τρεις μεγάλες ξυλογραφίες και ένα γλυπτό από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη (18 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2014 – Κεντρικό Κτήριο).
•      Μία έκθεση του αρχιτεκτονικού γραφείο 3SK Στυλιανίδης με έργα της περιόδου 1972 – 2014 (Κτήριο οδού Πειραιώς, 25 Σεπτεμβρίου – 9 Νοεμβρίου 2014).

•      Η έκθεση Like New, συγκαταλέγεται μέσα στο "Διεθνές φεστιβάλ δημόσιας τέχνης της Αθήνας" με έξι συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Cacao Rocks (Ελλάδα), Αλέξανδρος Βασμουλάκης (Ελλάδα), Βασίλης Μαρκοσιάν (Ελλάδα), Ser & Σιμόνη Φοντάνα (Ελλάδα), Franco Fasoli (Αργεντινή), Anthony Lister (Αυστραλία) (28 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2014 στο Κτήριο οδού Πειραιώς, ενώ το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τη δημόσια τέχνη).

•      Σε συγγενές στίγμα με την προηγούμενη έκθεση, θα πραγματοποιείται παράλληλα και η More or Less στα πλαίσια του φεστιβάλ δημόσιας τέχνης, η οποία θα διερευνά το αστικό στοιχείο μέσα από το έργο έξι εικαστικών: Greg Papagrigoriou (Ελλάδα), Πάρις Κούτσικος (Ελλάδα), D! (Ελλάδα), SNRS (Ελλάδα), L'ATLAS (Γαλλία), John Fekner (ΗΠΑ). 28 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2014 στο Κτήριο οδού Πειραιώς.

•      Ο Αναξίμανδρος στη Φουκουσίμα – Ζήσης Κοτιώνης, μία έκθεση πάνω στις προσωκρατικές κοσμολογίες από 2 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου στο Κτήριο Οδού Πειραιώς.
•      Το Depression Era είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, ερευνητών, συγγραφέων, αρχιτεκτόνων, δημοσιογράφων, και θεωρητικών με έδρα την Αθήνα, που έχει ως στόχο να καταγράψει την κρίση στην Ελλάδα, μέσα από εικόνες και κείμενα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε επιμέλεια των: Πάσκουα Βοργιά, Νικάνδρης Κουκουλιώτη, Πέτρου Μπαμπασίκα, Γιώργου Πρίνου, Δημήτρη Τσουμπλέκα, Παύλου Φυσάκη (6 Νοεμβρίου– 11 Ιανουαρίου – Κτήριο οδού Πειραιώς).
•      Το έργο Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου, μια γλυπτική εγκατάσταση μνημειακής κλίμακας κατασκευασμένη από σίδερο, θα εκτίθεται στο Αίθριο της Πειραιώς, από 6 Νοεμβρίου έως 8 Φεβρουαρίου.
•      Στο επίκεντρο της έκθεσης Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο βρίσκονται οι διανοούμενοι, συλλέκτες και παραγγελιοδότες που αποτελούσαν τον προσωπικό κύκλο του Γκρέκο στο Τολέδο, τον ενέπνευσαν και τον στήριζαν σε όλη τη φάση της δημιουργικής του ζωής. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει αρχειακό υλικό από τα Αρχεία του Τολέδο και της Μαδρίτης, χειρόγραφα και βιβλία από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας, καθώς και τέσσερις προσωπογραφίες του (13 Νοεμβρίου– 1 Μαρτίου – Κεντρικό Κτήριο).

•      Στην έκθεση Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης θα δούμε δύο πίνακές του που εκτίθενται μόνιμα στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο Ηράκλειο, όπως επίσης και ντοκουμέντα που αφορούν την παραμονή του στη Ρώμη, αλλά και εικόνες, πίνακες και χαρακτικά σημαντικών καλλιτεχνών του 16ου αι. που συνάπτονται με την εικονογραφία των δύο έργων (21 Νοεμβρίου– 1 Μαρτίου – Κτήριο οδού Πειραιώς).
•      Με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τα Δεκεμβριανά του 1944, η έκθεση Δεκέμβρης του ’44 ανατρέχει σε μια από τις πιο σύνθετες και αμφιλεγόμενες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (4 Δεκεμβρίου– 25 Ιανουαρίου – Κτήριο οδού Πειραιώς).

•      Θεόδωρος Ράλλης: με το βλέμμα στην Ανατολή. Το καλλιτεχνικό έργο του εικαστικού Θεόδωρου Ράλλη, ζωγράφου της λεγόμενης "γαλλικής ακαδημαϊκής σχολής" είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή (11 Δεκεμβρίου– 22 Φεβρουαρίου – Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X